8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

BAL-GÖÇ üyeleri bayramlaştı

Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışa Derneği (BAL-GÖÇ) üyeleri, düzenlenen bayramlaşma töreninde bir araya geldi. Siyasi partilerin temsilcilerinin de katıldığı törende, balkan göçmenlerinin sıkıntıların dile getirildi. 

BAL-GÖÇ Derneği üyeleri, genel merkez binasında düzenlenen bayramlaşma programında bir araya geldi. Dernek Genel Başkanı Prof. Dr. Emin Balkan'ın yanı sıra AK Parti Bursa Milletvekilleri Sedat Kızılcıklı, Mehmet Emin Tutan, Ali Koyuncu, Mehmet Tunçak, MHP Bursa Milletvekilleri Hamit Tombiş ve Necati Özensoy, MHP Bursa İl Başkanı Arif Demirören, DP Bursa İl Başanı Füsun Yaşar, Anavatan Partisi Bursa İl Başanı Ahmet Kömbe, CHP Bursa İl Başkanı Gürhan Akdoğan ile Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de törene katıldı. Törende konuşan Prof. Dr. Balkan, bayramda toplumdaki birlik ve beraberlik duygularının doruğa çıktığını ifade ederek, "Sayıları çok fazla olan soydaşlarımızın da derneğimizle dayanışma içinde olması gerekir. 1989'da zorunlu göçe tabii tutulan soydaşlarımız, emeklilik için borçlanmaları konusunda mevzuatta sıkıntı yaşıyor. Siyasi partilerimizin bu sıkıntıyı gidermesini bekliyoruz. Balkanlardaki tarihi ve mimari eserlerin onarılmasında ve sahip çıkılmasında emeği geçen başta Osmangazi Belediyesi olmaz üzere Yıldırım ve Nilüfer belediyelerine de teşekkür ediyoruz. Balkanların ortak dilinin Türkçe olması için de çalışmalar yapılması gerekir" dedi. 

Ziyarette AK Parti milletvekilleri, özellikle borçlanma konusunda 'zorunlu göç' ibaresinden kaynaklanan sıkıntının giderilmesi için çalışma başlattıklarını, göçmenlere destek vermeyi sürdüreceklerini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2008 Çarşamba 17:52:42
Güncelleme :1 Ekim 2008 Çarşamba 18:05:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?