7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Balibey Han'da Ramazan bir başka

Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek Bursa'ya kazandırılan Balibey Han da vatandaşlara yönelik Ramazan programları düzenleniyor.

Bursa'da 500 yıllık köklü tarihiyle günümüze ışık tutan Balibey Han, Ramazan ayında konuklarını özel sürprizlerle buluşturuyor.

İftar saatinde Balibey Han'daki 'Bab-ı Ziyafet'in atmosferinde fasıl eşliğinde oruçlarını açan Bursalılar, 'Karagöz - Hacivat' gösterisiyle eski Ramazanların unutulmaz neşesine tanık oluyor. Eğlenceli programı ilgiyle izleyen konuklar, tarihi mekanda leziz yemekleri tatmanın yanı sıra neşeli bir program izlemenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Ramazan programı hakkında bilgi veren BURFAŞ Genel Müdürü İbrahim Er, "11 ayın sultanı Ramazan ayında Bursalılara akıllarında hoş anılar bırakacak bir program sunmak istedik. Bu nedenle bu etkinliği en güzel taşıyacak mekanın Balibey Han olduğunu düşündük" dedi.

Er, Bab-ı Ziyafet'in konuklarının dostlarıyla iftar yaparken bir yandan da Karagöz-Hacivat, ortaoyunu ve kanto gibi gösterilerle neşeli zamanlar yaşayacağını da sözlerine ekledi. Ramazan ayının anlamına uygun bir çalışma için özenle hazırlanıldığına dikkat çeken Er, programın cuma, cumartesi ve çarşamba akşamları gerçekleştirileceğini ifade ederek Ramazan nostaljisinin tadını çıkarmak isteyen Bursalıları, Balibey Han'a davet etti.

iha
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2008 Pazar 15:38:37
Güncelleme :7 Eylül 2008 Pazar 15:46:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ALİ ARI IP: 88.248.161.xxx Tarih : 9.09.2008 13:18:51

Balibey han Bursaya kazandırılmış olağan üstü bir han,lokanta,cafe,güzelliktir BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIMI kutluyorum başarılarının devamını diliyorum...