7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Balkan şampiyonlarına ödül

3 - 6 Temmuz tarihinde Samsun Bafra'da yapılan Badminton 19 Yaş Altı Şampiyonası'nda ve 11 - 14 Eylül'de Yunanistan'ın Polikastro şehrinde yapılan 17 Yaş Altı Balkan Şampiyonası'nda dereceye giren sporculara, Bursa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ödül verildi. 

Çok mutlu olduğunu dile getiren Bursa Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Gümüş, "Sizlere badminton salonu yaptırıyoruz. Bu salon yapımında son aşamaya gelindi. 2009 yılında bitmesini planlıyoruz. Umarım orada kendinizi geliştirerek, daha iyiye gidersiniz. Bursa'da lisanslı sporcu sayımız 60 bine ulaştı. Hedefimiz 2012 olimpiyatlarına 10'dan fazla sporcu gönderebilmek. Bursaspor'a harcanan paranın onda biri size harcansaydı, daha fazla gelişirdiniz. Hocalarınıza karşı 4 setlik yaptığım maçta, sizden gördüklerim ve öğrendiklerim sayesinde hocalarınızı mağlup etmeyi başardım. Herkesin huzurunda sizlere teşekkür ediyorum" dedi. 

Badminton Bursa İl Temsilcisi Mahmut Tunç ise yaptığı açıklamada, "Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Ömer Gümüş'e spor salonu için şimdiden teşekkür ediyorum. Oyuncularımız bu sayede kendilerini daha çok geliştirerek, daha başarılı sonuçlar elde edecekler. Bütün sporcularımızı tebrik ediyorum" diye konuştu. 

Osmangazi Spor Kulübü Başkanı Abdullah Karadağ ise, "Badminton Türkiye için yeni bir spordur. Daha çok tanıtım yaparak, bu sporu daha fazla tanıtmamız gerekiyor. Maalesef kulüp olarak spor salonu konusunda mahcubuz. Yeni spor salonu ile birlikte Avrupa'da yenemeyeceğimiz kimse yok. Herkes yürekli ve en güçlü şekilde oynuyor. Başarıların devamının geleceğine inanıyorum. Herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. 

17 Yaş Altı Balkan Şampiyonası'nda dereceye Özge Bayrak, Ebru Tunalı, Neslihan Kılıç, Neslihan Yiğit, Emre Vural, Ramazan Öztürk, Emre Lale, Emre Tunalı ve Akın Şenol girerken, 19 Yaş Altı Balkan Şampiyonası'nda da Cemre Efe, Burcu Koç, Öznur Çalışkan, Rabia Kurtuluş, Emre Arslan ve Hüseyin Oruç dereceye girmeye başardı. 

Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Gümüş, sporculara hediyelerini vererek, fotoğraf çektirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 17:17:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?