8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Banka arızası pahalıya mal oldu

Bursa'da, bankaya para yatırmak için giden baba oğlun, sistem arızası sebebiyle işlem yapılmayınca kamyonetin içerisine bıraktıkları 25 bin YTL, aracın camı kırılarak çalındı. Parayı kamyonete kilitleyip bankada beklemeye devam eden baba ve oğul soyulduklarını polisten öğrendi. 

Edinilen bilgiye göre, Küçük Sanayi'de bankalar bölgesine saat 09:30 sıralarında giden Hüseyin ve oğlu Metin Atay, bir bankaya kredi borcu ve ödemeleri için para yatırmak istedi. Ancak sistem arızası sebebiyle bunu başaramayan baba oğul, parayı yol kenarına park ettikleri 68 EH 357 plakalı kamyonetin içerisine kilitleyerek bankaya geri döndü. Burada sistemin düzelmesi için bekleyen baba oğul, araçlarının camının kırılarak paranın çalınmasını fark edemedi. Çevredeki vatandaşlar tarafından fark edilen olay sonrasında polis harekete geçti. Gül kavşağı çıkışına park edilen aracın sol kapısının camının kırıldığını fark eden polis, araç sahibini dakikalarca aradı. Araç plakasının anons yapılmasıyla ortaya çıkan baba oğul soyulduklarına inanamadı. 

Hurdacılık yapan Hüseyin Atay (57), kredi borcu ve ödemeler için bankaya para yatırmaya geldiklerini söyleyerek, "Sabah para yatırmak için bankaya geldik. Ancak sistemde arıza olduğunu bildirerek 1 saat kadar beklememizi söylediler. Bu sırada oğlum da parayı daha güvenli olsun diyerek kamyonetin içerisine kilitlemiş. Benim parayı buraya sakladığından haberim yoktu. Bankada sitemin düzelmesini bekliyorduk. Polisler anons edince öğrendim" dedi. 

Beyaz bir poşete koyduğu paraları kamyonete bıraktığı sırada motosikletli 2 kişinin kendisini takip ettiğini ileri süren Metin Atay (29) ise, "Paraları araca koyduktan sonra bankaya geri döndüm. Bu sırada iki kişi bana bakarak gitti. Ama hiç şüphelenmedim" diye konuştu. 

Polis, bankaların güvenlik kameralarını incelemeye alırken, aracın camını kırarak kaçan kişi veya kişilerin yakalanması için operasyon başlattı.

.
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2008 Çarşamba 15:48:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?