8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Bankalar fabrikalara el koyuyor

Bankalar, borcunu ödemediği için icralık olan fabrikaları satın almaya başladı. 

Bursa Adliyesi'nde bir günde biri fabrika iki ayrı gayrimenkul, yapılan açık artırmayla ipotek alacaklısı bankalar tarafından satın alındı. 

Edinilen bilgiye göre, global kriz sebebiyle Türkiye'de verdikleri kredileri tahsil edemeyen bankalar, ipotek altına aldıkları gayrimenkullere el koymaya başladı. Bursa Adliyesi'ndeki icra müdürlüklerinde, bir günde biri fabrika diğeri de iş yeri iki ayrı gayrimenkulün açık artırma ile satışı yapıldı. 

İlk olarak Bursa-İstanbul yolu üzerindeki 13 bin metrekarelik alanda faaliyet gösteren özel bir tekstil fabrikası, borçlarından dolayı 7. İcra Müdürlüğü tarafından satışa çıkartıldı. Normalde satışlar onlarca kişinin katılımıyla kıran kırana geçerken, bu kez açık artırmaya sadece ipotek alacaklısı olan banka geldi. 10 gün önce 4 milyon 751 bin YTL'ye satışa çıkarılan fabrikaya hiçbir talip çıkmadı. Yüzde 40 bedelle yapılan ikinci açık artırmaya sadece ipotek alacaklısı banka katıldı. İpotek alacaklısı
Vakıflar Bankası, söz konusu fabrikayı 2 milyon 310 bin YTL'ye satın aldı. 

Diğer açık artırmada ise Bursa'nın ünlü işadamlarından R.T.'ye ait S. Garaj Mahallesi'ndeki asma katlı bir dükkan satıldı. Sahibinin 511 bin YTL'lik borcunu ödemediği gerekçesiyle 5. İcra Müdürlüğü tarafından açık artırma ile satışa çıkarılan dükkana yine talep sadece bankadan geldi. 10 gün önce yapılan ilk açık artırmaya kimse katılmadığı için düşen satışın yüzde 40 bedelle yapılan ikinci açık artırmasına sadece özel bankanın avukatı katıldı. İş yeri, ipotek alacaklısı olan Fortis Bank'a 210 bin YTL'ye satıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2008 Pazartesi 13:36:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?