7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Barınma evi kapılarını açtı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kimsesiz ve evsiz vatandaşlar için Ankara Yolu'ndaki Köy Hizmetleri eski binasında hizmet veren barınma evi, kapılarını yeni konukları için açtı.

Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal belediyecilik anlayışıyla sürdürdüğü çalışmalarından olan barınma evine, açıldığı ilk günde 22 kişi başvurdu.

Sokaklarda yaşayan, mağdur durumda kalmış ve evi olmayan vatandaşların barınması amacıyla 2005 yılından bu yana barınma evi hizmeti veren Büyükşehir Belediyesi, kış dönemi boyunca barınma evinden yararlanacak misafirlerinin giyim, gıda ve temizlik başta olmak üzere tüm ihtiyaçlarını karşılıyor.

2005 yılından bu yana 750 kişiyi soğuktan koruyan barınma evinde sürekli kalan bir sorumlu, doktor, hemşire, bilgisayar elemanı, güvenlik görevlisi, temizlik personeli ve şoför olmak üzere ortalama 20 personel, 7 gün 24 saat hizmet veriyor. Barınma evinde şu an 90 kişilik yer bulunuyor.

Barınma evi sakinlerinden 47 yaşındaki Kemal Rızaoğlu, Ahıskalı olduğunu söyleyerek, Bursa'da ailesinden ayrı yaşadığını ve Büyükşehir Belediyesi sayesinde sokakta kalmaktan kurtulduğunu ifade etti.

Üç yıldır kış aylarında barınma evinde kaldığını anlatan 61 yaşındaki Mehmet Aslan ise lokantacı olduğunu ama ekonomik kriz nedeniyle iş ve kalacak yer bulamadığını söyledi.

Aslan, barınma evinde her türlü ihtiyaçlarının karşılandığını vurgulayarak, barınma evini kurarak her yıl yüzlerce insanı soğuktan koruyan Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2008 Salı 16:15:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?