8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Barış elçilerinden anlamlı ziyaret

Dünya ülkelerini Bursa’da buluşturarak, kardeşlik ve barışın en güzel örneğine ev sahipliği yapan ‘Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’na iki gün kala, yarışmacı ekipler, Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin’e nezaket ziyaretinde bulundu. 

Tarihi belediye binasındaki ziyarette, 16 ülkenin dansçılarıyla sohbet ederek yarışmanın dünya barışına katkı sağlamak amacıyla düzenlendiğini anlatan Şahin, yarışmacıların ülkelerinin ‘barış elçileri’ olduğunu söyledi. Başkan Şahin, “Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması, 22 yıldır devam ediyor. Bu sürede dünyanın farklı ülkelerinden 22 bin insan Bursa’da buluştu. Bu güzel yarışma, ülkeler arasındaki sevgi ve kardeşlik bağlarını güçlendiriyor. Akşamları Açıkhava Tiyatrosu’ndaki performanslarınızla, gündüzleri de cadde ve sokak gösterileriyle Bursa’mıza renk verdiniz” diye konuştu. 

Bursa’da bulunmanın kendilerini ayrıcalıklı hissettirdiğini söyleyen dansçılar, barış ve dostluk bağlarının sürmesi dileğiyle, ülkelerinden getirdikleri hediyeleri Başkan Şahin’e takdim etti. Şahin de ilginç kostümleri ve makyajlarıyla ülkelerini temsil eden konuklarına Bursa’yı hatırlatacak armağanlar verdi. Tarihi Belediye Binası’nda renk cümbüşüne sahne olan buluşmada dansçılar, Başkan Şahin ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Ziyaretin ardından Gürcistan’da yayın yapan Alania TV, ‘Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’nın gerçekleştirilmesi ve geliştirilmesine olanak tanıyan Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin ile özel röportaj yaptı. 

Öte yandan, 12 Temmuz Cumartesi gecesi Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleştirilecek gala gecesinde ‘Altın Karagöz’ ödülünü almak için yarışacak olan halk dansları ekipleri, Bursa Kent Müzesi ve Kent Meydanı ile Huzurevi Güzelyalı ve Kestel’de de gösterilerini sürdürüyor. Ülkelerinin geleneksel kültürlerini renkli gösterilerle sergileyen ekipler, vatandaşlara da eğlenceli ve keyifli anlar yaşatıyor.
Dansçılar, 11 Temmuz Cuma günü (yarın) saat 21.00’de Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda yapılacak ‘22. Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’nda yarı final heyecanını yaşayacak.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2008 Perşembe 18:21:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?