7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Başbakana hakaret davası

Bursa'da ÖSS sınavları ve paralı eğitimi protesto için düzenlenen eylemde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan aleyhinde hakaret içeren sloganlar attıkları iddia edilen Eğitim Sen Bursa Şubesi Yönetim Kurulu üyesi 2 öğretmen ve 1 öğrencinin de aralarında bulunduğu 4 kişinin yargılanmasına başlandı. 

4. Sulh Ceza Mahkemesi'nde, "kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" suçundan 2'şer yıla kadar hapisleri talep edilen Eğitim-Sen Bursa Şubesi Yönetim Kurulu üyelerinden öğretmen B.Ö. (31) ve H.Ö. (49) Halk Evleri Derneği Yöneticisi M.E.B. (28) ve üniversite öğrencisi B.Ö. (19) bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. 29 Mart'ta Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu önünde ÖSS sınavları ve paralı eğitimi protesto için düzenlenen eylemde, pankartlar açarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret içeren slogan atmakla suçlanan sanıklar, haklarındaki iddiaları yalanladı. 

Tutuksuz yargılanan Eğitim-Sen Bursa Şubesi Yönetim Kurulu üyesi B.Ö. Karapınar ilköğretim Okulu'nda öğretmenlik yaptığını belirterek, "Bir grup liseli genç, ÖSS sınavları ve paralı eğitimi protesto için düzenledikleri basın açıklaması için bizden destek istedi. KESK Şubeler Platformu ile birlikte eyleme katılarak, öğrencilere destek verdik. Polis pankart açıp, slogan atan gruba hiç bir uyarıda bulunmadı. Ben Başbakan Erdoğan'a hakaret içeren hiç bir slogan atmadım. İddianamede belirtilen sloganların da suç unsuru teşkil ettiğini düşünmüyorum" diye konuştu. 

Diğer tutuksuz sanıklar da eyleme katıldıklarını doğrularken, "Slogan atmadık. Atsak bile o sloganlar suç unsuru taşımaz. Bu bizim Anayasal hakkımız" diyerek, beraatlarını talep etti. 

Duruşma öncesinde KESK üyeleri adliye önünde basın açıklaması yaptı. Polisin geniş güvenlik tedbiri aldığı görülürken, grup adına açıklama yapan KESK Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Akman Şimşek, "Anayasa'ya göre, kimse önceden izin almaksızın düşüncelerini tek ya da toplu olarak basın yoluyla açıklama hürriyetine sahiptir. Gençlerimiz ve yöneticilerimiz bu haklarını kullanmışlardır. Bu hakkımızı kullanmaya da devam edeceğiz" diye konuştu. 

Destek için duruşmaya da girmek isteyen sendikacıların çoğu, mahkeme salonunun dolması üzerine içeri giremedi. Dava eksikliklerin tamamlanması için ertelendi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2008 Cuma 16:34:52
Güncelleme :17 Ekim 2008 Cuma 16:56:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?