7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Başbakan'ın talimatıyla yürüyor

Bursa'da yürüme engelli olarak dünyaya gelen 23 yaşındaki Meryem Yağız, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın girişimleri sonucu ameliyat olup sağlığına kavuştu.


7 aylıkken dünyaya gelen Mehmet ve Ruhiye Yağız çiftinin ikiz çocuklarından Meryem Yağız, kuvözde tedavi gördüğü sırada yaşadığı problemlerden dolayı ayaklarını kullanamaz hale geldi. Sorununu anlatarak yardım istediği Başbakan Erdoğan'ın girişimleri sonucu ameliyat olarak yürümeye başlayan 23 yaşındaki genç kız, çok mutlu olduğunu dile getirdi. Meryem Yağız, "Suyumu bile alamıyordum. Başbakanımız sayesinde büyük bir özlemimi giderdim. Sürekli hayalini kurduğum bir şey gerçekleşmiş oldu. Yürümek, özlediğim kadar da varmış. İyileşene kadar hep babam sayesinde işlerimi halledebiliyordum. İnsanın kendi işlerini halletmesi çok güzel. İlk yürümeye başladığımda inanamadım" dedi.


Başbakan'ın Bursa'da kadınlar kurulu toplantısına katılacağını duyduğunda durumunu anlatmaya karar verdiğini söyleyen Yağız, "Babamla birlikte toplantıya gittik. Başbakan önümüzden geçerken, 'İyileşmek istiyorum' dedim. Başbakanımız da 'Neyin var?' diye sordu. Ben de yürüyemediğimi, doktorların ilgilenmediğini söyledim. O da yanındakilere 'İlgilenin' dedi. Daha sonra İl Başkanı Sedat Yalçın'ın yanına gittik. Kendisi bizimle yakından ilgilendi. Prof. Dr. Bartu Sarısözen tarafından ameliyat edildim. Şu anda kendi işlerimi kendim yapabiliyorum" diye konuştu.
Başbakan Erdoğan'ı tekrar görerek teşekkür etmek istediğini dile getiren Yağız, "Başbakanımıza da Allah sağlık, sıhhat versin. Sağlık benim çok önemli" şeklinde konuştu.


Baba Mehmet Yağız ise, birçok hastaneye gitmelerine rağmen çocuğunun spastik olduğunu 2-3 yaşlarında anlayabildiklerini söyledi. Kızını üç tekerlekli bisikletle okula götürüp getirdiğini anlatan baba Yağız, eşinin de duruma üzülerek kalp krizi geçirdiğini, sağlık sorunları yaşaması sebebiyle kızıyla yeteri kadar ilgilenemediğini ifade etti. Kızını 20 yaşında Yüksek İhtisas Hastanesi'nde ameliyat ettirdiğini, ikinci bir ameliyatın gerekmesine rağmen yapılmadığını ileri süren baba Yağız, bir doktorun
kendisine 'Ameliyat yapsaydım yürüyecektin, ama yapmıyorum' dediğini iddia ederek, günlerce ağladığını dile getirdi. Başbakan Erdoğan'ın bir toplantıya katılacağını öğrendiğinde kızını alarak gittiğini anlatan baba Yağız, "Başbakan önümüze geldiğinde kızım durumunu anlattı. Başbakanımız da sağolsun dinledi ve ilgilendi. Ardından verdiği talimatla yetkililer bizimle ilgilendi. Kızım Başbakanımız sayesinde 23 yıl sonra yürüdü. Bir baba olarak bunu görmek çok güzel bir şey. Başbakanımızdan Allah razı olsun. Ne muradı varsa versin" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2008 Pazar 17:37:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hüseyin bayn IP: 88.245.3.xxx Tarih : 28.10.2008 13:46:37

çok yazık yaa..bir insan 23 sene bekliyecek ..birileri mutlaka baskı yapacakki işi olsun ,sağlığına kavuşsun..paran yoksa yaşamda yok..herşey zengine.bumu insanlık,sorumluluk..