7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

'Başımız dik, yüzümüz ak'

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, 5 yıl sonra halkın karşısına başı dik, yüzü ak çıkmanın gurur ve mutluluğunu yaşadığını söyledi. 

Mahalle ziyaretlerini sürdüren Başkan Şahin, Namık Kemal, Atıcılar ve Zafer'deki vatandaşlarla bir araya geldi. 

Bölge esnafını ziyaret ederek, Barbaros Kıraathanesi'nde vatandaşlarla sohbet eden Başkan Şahin, hizmet felsefelerinin "Gittiğin yere iz bırak ve gittiğin yerde iz bul" anlayışına dayandığını ifade ederek, Bursa'da 20-30 yılda yapılamayanları gerçekleştirdiklerini anlattı. Bursa'ya iz bırakan tüm yatırımların, yürekle, akılla, kararlılıkla, cesaretle en önemlisi halkın ve teşkilatların desteği ile hayata geçirildiğine işaret eden Başkan Şahin, "10 kavşak hizmette, 11. Fİlament Kavşağı tamamlanmak üzere. Ulaşım yalnızca yollardan ibaret değil. Bu yüzden İstanbul ile Bursa'yı Hızlı Feribot İskelesi ile kapı komşusu yaptık. Bursaray'ı B etabı ile Yıldırım'a ulaştırdık. Kartpostallara girebilecek bir viyadük inşa ettik" dedi. 

Hizmetleri hayata geçirirken Bursalıların görüşlerine önem verdiklerini ve hemen her projenin halka danışılarak gerçekleştirildiğine dikkati çeken Başkan Şahin, "20 yıldır her seçim öncesi kaldırılacağı vaat edilen hali şehir dışına taşıdık. Eskisini yıktık. Şimdi yine sizlerin fikirlerine itimat ederek, orayı yeşillendireceğiz. Yeşil alan derken içerisinde yürüyüş ve koşu yolları, çocuk oyun alanları, bir de gölet yer alıyor. Beton yapıların bulunmayacağı ve Aralık ayında yapımına başlanması planlanan park ile halin yıllardır gölgelediği Atıcılar, Zafer ve Namıkkemal Mahalleri'ne de nefes aldıracak" diye konuştu. 

Bursa'yı 5 yılda yapılanlarla sınırlandırmayacaklarının altını çizen Başkan Şahin, projelerin önümüzdeki süreçte de devam edeceğini kaydetti. Bursa için 2009 - 2014 projeksiyonun da hazır olduğunu ifade eden Başkan Şahin, "Yeni projelerimiz hazır. Sırası ve yeri geldiğinde onları da kamuoyu ile paylaşacağız. Ama önümüzdeki en önemli çalışmalardan bir tanesi Hanlar Bölgesi… Yeni yatırım dönemimize Hanlar Bölgesi ile başlayacağız" dedi. 

Bölge halkı adına ise Atıcılar, Namıkkemal ve Zafer Mahallesi muhtarları Başkan Şahin'e teşekkür etti. Başkan Şahin'e, "Önümüzde yıllardır duran Berlin duvarını kaldırdığınız için minnettarız" şeklinde teşekkür eden vatandaşlar, yeni yapılacak parkın da kendilerini çok mutlu ettiğini belirttiler. Namıkkemal Mahallesi Muhtarı Necmettin Geniş, Başkan Şahin'in Bursa'yı baştan aşağıya yenilerken, halkın taleplerini yerine getirdiğini anlattı. Zafer Mahallesi Muhtarı Ahmet Karabulut da her ihtiyaçlarında kapısını çalarak Başkan Şahin'e ulaştıklarını belirtirken, Atıcılar Mahallesi Muhtarı Adem Demir de mahallenin eksikliklerinin 5 yıllık süreçte bir bir giderildiğini bildirdi. Demir, son olarak mahallenin yetersiz olan alt yapısının yenilenme çalışmalarının yapıldığını sözlerine ekleyerek teşekkür etti. Konuşmaların ardından mahalle sakinleriyle sohbet ederek dileklerini dinleyen Başkan Şahin'e vatandaşlar Arnavut böreği ikram etti.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2008 Perşembe 12:39:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?