7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Basın açıklaması yasağına dava

Bursa'da Emek Platformu üyeleri, Bursa Valiliği tarafından bazı yerlerde basın açıklaması yasağı getirilmesine tepki göstererek dava açtı. 

Bursa Valiliği, 5.6.2008 tarih ve 2008/1070 sayılı yazısı ile Heykel ve Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu önüde basın açıklaması yapılmasına yasak getirdi. Uygulanan yasağa tepki gösteren Emek Platformu'na üye kuruluşlar, adliyeye gelerek vallilik hakkında dava açtı. Adliye binası önünde basın açıklaması yapan Emek Platformu'na üye sendikalar, yasağın özgürlüklere bir darbe olduğunu ileri sürdü. 

Sendika ve barolar adına açıklama yapan Türk-İş Bölge Temsilcisi Mehmet Kanca, demokratik bir toplumun temel ilkesi olan, anayasayla da güvence altına alınan ifade hürriyetinin kısıtlandığını belirterek, "Şimdilik iki alanla sınırlı olan bu yasakların yaygınlaşmasından korkmaktayız. Kentin meydanlarının demokratik kitle örgütlerine yasaklanması, ifade özgürlüğümüzün kısıtlanması ve varlık nedenimiz olan temsilcisi olduğumuz toplum kesimlerinin haklarını savunma, koruma ve geliştirme yükümlülüğümüzü yerine getirmemize engel olunmasına hukuki olarak engel olacağız. Sendikalar ve meslek örgütleri olarak yasaklama kararını kabul etmemiz mümkün değildir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2008 Salı 14:28:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?