7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

'Basın Kartları Komisyonu' toplandı

Türkiye genelindeki basın çalışanları için büyük önem taşıyan ve basın kartı almaya hak kazanan gazetecilerin belirlendiği "Basın Kartları Komisyonu" Bursa Gazeteciler Cemiyeti'nin ev sahipliğinde Bursa'da toplandı. 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Salih Melek, basının en köklü kurumlarına sahip olan Bursa'da toplantı yapmaktan büyük memnunluk duyduğunu ifade etti. Bursa'nın mesleki açıdan ayrı bir anlam ifade ettiğini kaydeden Melek, "Bursa, yerel ve bölgesel basının etkili ve güçlü olduğu şehirlerimizin başında gelir. Adeta şehrin tarihiyle özdeşleşmiş olan basın kuruluşları ve Gazeteciler Cemiyeti'yle Bursa, çok önemli başarılara ve çalışmalara imza atan bir ilimizdir" dedi.
 
Medyanın günümüzde büyük bir güç haline geldiğine de dikkat çeken Melek, "Medya çalışanlarının kalitesi, bilgi birikimi ve etik değerlere bağlılığı büyük önem taşıyor. Bu nedenle basın kartı verirken, tüm mesleki kriterlerin titizlikle yerine getirilmesi gereği önemli bir husustur. Komisyonumuz şimdiye kadarki çalışmalarında bu titizliği yerine getirmiş, objektif kriterleri esas almıştır. Çalışmalarımız bundan sonra da aynı titizlikle devam edecektir" diye konuştu. Melek, konuşmasının sonunda Bursa
Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı'ya ev sahipliği ve misafirperverliği nedeniyle teşekkür etti. 

Basın kartları Komisyonu'nun Bursa'da toplanmasından büyük memnunluk duyduğunu söyleyen Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı, "Bursa basını ve Bursa Gazeteciler Cemiyeti, Türk basının köklü kurumlarıdır. Bu tarihi mirasımıza her yıl yeni değerler ve etkinlikler kazandırmak için çalışıyoruz. Bu kapsamda Basın Kartları Komisyonu'na ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz" ifadelerini kullandı. 

220'si yeni, 140'ı da sürekli olmak üzere toplam 360 dosyanın inceleneceği toplantıya, Şeref Basın Kartı taşıyan gazetecileri temsilen Ali İhsan Göğüş, Sürekli Basın Kartı taşıyan gazetecileri temsilen Ali Baransel, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'ni temsilen Orhan Erinç ve Turgay Olcayto, Gazeteciler Cemiyeti'ni (Ankara) temsilen Nazmi Bilgin, Türkiye Gazeteciler Federasyonu'nu temsilen Cafer Esendemir, İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ni temsilen Erol Akıncılar, Türkiye Gazeteciler Sendikası'nı temsilen Tuncay Yıldırım ve Yıldırım Boran, Gazete Sahipleri Derneği'ni temsilen Turhan Bozkurt, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nü temsilen Osman Üntürk ve Nazan Er katıldı.

.
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2008 Çarşamba 14:49:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?