7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

“Başka Bahar" izleyiciyle buluştu

Osmangazi Yerel Gündem 21 (OSYEG21) Sinema Topluluğu’nun çekmiş olduğu kısa film “Başka Bahar” yapılan bir galayla izleyicilerle buluştu.

Elmasbahçeler Kültür Merkez’inde gerçekleştirilen galaya OSYEG21 Genel Sekreteri Rıfat Bakan da katıldı.

Bakan, filmin senaristi ve yönetmeni Levent Demirci ve Bora Özkula’yı tebrik ederek,” Levent Demirci’de bitmek tükenmez bir sinema aşkı var. Ayrıca Levent Demirci, Bora Özkula’nın tiyatro topluluğumuzdan öğrencisidir. Herkes sanatını paylaşmak istemez. Sayın Özkula’yı bu sebeple de kutluyorum” dedi. Bakan, ayrıca gelecek dönemde Osmangazi’ye çok sayıda kültür merkezi kazandıracağını dile getirdi.

“Başka Bahar” filminin galası sebebiyle Bursa’ya gelen "Sözün Bittiği Yer" ve "Gülün Bittiği Yer" filmlerinin yönetmeni İsmail Güneş, genç sinemacılarla sohbet etti. Güneş, genç sinemacılara tecrübelerini anlattı ve tavsiyelerde bulundu.

Güneş, halkın eskiye nazaran sanata karşı ilgisinin ve heyecanın azaldığını belirterek; “Yönetmenlik kariyerime başladığım zamanlarla şimdileri kıyaslamasını yaparsak, halkımızın televizyonlar sayesinde sanatı bedavaya elde etmelerinden ötürü sanata karşı adeta hoyratça davrandığını söyleyebilirim. Bu durum setlerdeki çalışma şartlarından, gerek kamu kurumlarının gerekse vatandaşların işimizi yapmamıza engel olan tavırlarına kadar birçok konuda etkisini ortaya koyuyor” dedi.
Gelen bir soru üzerine, sinemada en önemli konunun senaryo olduğunu söyleyen Güneş sözlerini şöyle sürdürdü: “Sinema için teknik imkanlar, bütçe, oyuncu gibi etkenlerin önemini inkar edilemez. Tüm bunların bir araya gelebilmesi için ise her şeyden önce elinizde bir hikayenin, sağlam bir hikayenin bulunması gerek. Senaristler ‘önce senaryo vardı’ derler, bu çok doğru bir sözdür. Filmin yapım aşamasının başlangıcı senaristin kağıda döktüğü senaryodur. İster bir drama, ister bir komedi olsun, film mutlaka sağlam bir hikayeye dayanmalıdır.”

İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2008 Salı 16:30:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?