7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Başkan Acar'dan vergi kitabı

Balıkesir Vergi Dairesi Başkanı ve Baş Hesap Uzmanı Mustafa Gürhan Acar, üç yıl önce çalışmalarına başladığı "Katma Değer Vergisi Kanunu" adlı kitabını çıkarttı. 

Gürhan Acar, kitabın kendi alanında rehber niteliğinde olduğunu belirtti. 

"Katma Değer Vergisi Kanunu" adı ile yazdığı kitabın büyük ilgi gördüğünü belirten Balıkesir Vergi Dairesi Başkanı Mustafa Gürhan Acar, "Kitap ile ilgili çalışmalarıma 3 yıl önce başlamıştım. Mükellefler bazı konularda zorlanıyorlar. Adından da anlaşılacağı gibi tüm vergileri değil, katma değer vergisi kanununu ele alan, ihracat istisnası ve iadeler ile ilgili tevkifat uygulamalarını açıklayan bir kitap" dedi. 

Mustafa Gürhan Acar, kitabın amatörce hazırlandığını, fakat gelişmeye açık bir eser olduğunu belirtti. Acar, kitaptan herhangi bir gelir elde etmediklerini, sadece masraflarını karşıladıklarını ifade etti. Basılan kitabı Maliye Bakanlığı'na ve vergi dairelerine gönderdiklerini söyleyen Gürhan Acar, yapılan ilk baskıdan sonra Bursa İhracatçılar Birliği'nden seminer teklifi aldıklarını ve Ekim ayında konu ile ilgili seminer vereceğini belirtti. İlk baskıda 2500 adet basılan kitabın bitmek üzere olduğunu belirten Gürhan Acar, istek ve taleplerin olması doğrultusunda ikinci baskıyı yapabileceklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2008 Pazartesi 16:27:07
Güncelleme :18 Ağustos 2008 Pazartesi 16:31:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?