7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Başkan adayı projelerini açıkladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için AK Parti'den aday adayı olan Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, sivil toplum kuruluşlarının programlarında yeni dönem için hazırladığı projeleri ile alakalı açıklamalarda bulunmaya başladı.

Kırcı Otel'de Rumeli Platformu kuruluş toplantısında konuşan Büyükşehir Aday Adayı Recep Altepe, yeni dönemde de büyükşehir belediyesi önceliğinin ulaşım ve trafik olacağını söyledi. Altepe, aday olması ve seçilmesi halinde şehir merkezinde sıkışık mahallelerde yeni büyük yollar açılacağını söyledi.

Yalova Yolu'nu Acemler'e bağlayacak Çiftehavuzlar ve Soğanlı içerisinden geçmesi planlanan 30 metrelik yeni bir yol açılması için teknik çalışma başlatan Recep Altepe, Uludağ Yolu'nun 8. kilometreden itibaren duble yol olarak düzeleneceğini ve dağ eteğinden ovaya paralel yeni bir alternatif yol açılacağını söyledi. Altepe, Başkan Hikmet Şahin'in mevcut Bursaray sistemini yer altından Heykel'e çıkartacak metro çalışması yerine ise Merinos istasyonundan Altıparmak üzerinden Heykel'e şehir trafiğinin içerisinden hafif raylı sistem kurmayı planladığını duyurdu.

Doğanbey ve Kız Yakup Kentsel dönüşümlerini gerçekleştirdiklerini belirten Altepe, yeni dönemde Yalova Yolu'nda Küçük Balıklı Köprüsüne kadar olan alanda sağlı sollu kentsel dönüşüm çalışmaları başlatacaklarıın bildirdi. Altepe, "Bursa için yapılacak çok iş var. Bu saydıklarımın hepsini yapmak için bir dönem yeter" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı olarak yetkilerinin artacağını ve Balkanlar'daki projeleri daha güçlü takip edeceğini kaydeden Altepe, adaylığı için destek istedi. Rumeli İşadamları Derneği'nin organizasyonunda Rudef ve Balgöç'ün başı çektiği yeni bir üst kuruluş olarak Rumeli Platformu oluşturuldu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2008 Pazartesi 18:42:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?