8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Başkan Altepe Siyaset Akademisinde

Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, hedeflerinin az parayla çok iş üretmek olduğunu ifade ederek, yerel yönetimlerde başkanın vizyonunun önemli olduğunu söyledi.

Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen siyaset akademisine konuşmacı olarak katıldı. Başkan Altepe iki bölümde gerçekleştirilen eğitim toplantısında siyaset ve yerel yönetimler konularında tecrübelerini anlattı.

Başkan Altepe "Gelişmiş ülkeler yerelden yönetim anlayışını uzun zamandır uyguluyorlar. Demir perde ülkeleri bile merkezi yönetimin yetkilerini yerel yönetimlere devrettiği bir dönemde, bizimde sorunsuzca bu işi halletmemiz gerekiyor" dedi.

Meselenin az parayla çok iş üretmek olduğunu söyleyen Altepe, "Kentin dört bir yanından insanlar sizden hizmet beklerken 200 milyon YTL'yi bir projeye gömerseniz başarısız olursunuz. Halbuki Ördekli Hamamı Restorasyonu bize 3 buçuk milyon YTL'ye mal oldu. 200 Milyon YTL'ye bu büyüklükte 50 tane proje gerçekleştirebilirsiniz. Bu projeler kenti ayağa kaldırır, havaya sokar. Yerel yönetimlerde başkanın vizyonu çok önemlidir. Başkan kararlı olmalıdır, bizim için buna en güzel örnek Tabakhaneler bölgesi olmuştur. 20 yıldır konuşulan ama bir türlü çözülemeyen bu meseleyi kararlı bir duruş sergileyerek çözdük. Bir başka önemli ilke de şeffaflık. Buna da en güzel örnek muhalefet üyelerini bütün komisyonlara aldık, hatta denetleme komisyonunda bile bir üyeleri var" diye konuştu.
4 Şubat 2008'den beri başarılı eğitim faaliyetlerini sürürden AK Parti Siyaset Akademisi, Yerel Yönetimler Programı'nın 3'cü ve son dönem eğitimlerini 13 Ekim'de başlattı. Bursa'da da Adana, Ankara, Antalya, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Sakarya, Samsun, Trabzon ve Zonguldak illerinde aynı anda başlayan eğitimler toplam on hafta sürecek.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2008 Cuma 11:35:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?