7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Başkan Altepe üniversitelilerle buluştu

Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, Uludağ Üniversitesi'nde öğrencilerle buluştu. 

Başkan Altepe, Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Topluluğunun düzenlediği konferansta, icraatlarını öğrencilerle paylaştı. Bursa'nın Türkiye'nin en hızlı büyüyen şehri olduğuna dikkat çeken Altepe, Bursa'nın kendi çocukluğundan şimdiye kadar 17 kat büyüdüğüne işaret etti. Bu rakamın İstanbul'un büyüme hızından yaklaşık 3,5 kat daha fazla olduğunu söyleyen Altepe, "Bu büyümenin neticesinde sorunlar da beraberinde geliyor. Bursa iyi bir tarım, sanayi ve ticaret şehri. 25 tane sanayi bölgesi var. Osmangazi ilçemiz bunun tam merkezinde. Eski Bursa'nın yüzde 80' i Osmangazi Belediyesi'ne bağlı. Osmangazi Belediyesi şu anda Türkiye'nin 15'inci büyük belediyesi. Bunun sonucunda da yıllardır çözülemeyen, söylenip yerine getirilemeyen birçok mesele var." dedi. 

Bursa merkezde çalışmanın çok zor olduğunu belirten Altepe, şu anda Osmangazi'de yeni bir alanın imara açılmasının söz konusu olmadığını söyledi. 

Etrafı diğer ilçeler ve doğal sit alanlarıyla sınırlandırılmış bir ilçenin belediye başkanı olduğunu hatırlatan Altepe, "Bu dönemde yeni bir imar açmadık. Bizim bu dönemde yapmamız gereken şehrin yaşanabilir hale gelmesine çalışmak. Bundan dolayı da kentin yıpranmış kent dokularını, yıpranmış bölgelerini, çarpık yapılaşmış bölgelerini kaldırılıp kentsel dönüşümler yapmamız gerekiyor. Bundan dolayı da diğer belediyelerde pek rastlanmayan bir yapılanmaya gittik. 4 yıl içerisinde sadece şehrin tam merkezinde 600 tane binayı kamulaştırdık. Bu alanları yıktık ki yeni yeşil alanlar, spor alanları, sağlık tesisleri yapalım. Kentsel dönüşümle de şehir merkezindeki dört mahalleyi kaldırdık. 200 bin metrekare alan açtık" dedi. 

Başkan Altepe, bu projeleri üretirken tüm kent dinamikleriyle birlikte hareket ettiklerini söyledi. Başta Uludağ Üniversitesi olmak üzere İstanbul'da Mimar Sinan, İzmir'de Ege, Eskişehir'de Osmangazi ve Diyarbakır'da Dicle Üniversitesi'nin de aralarında bulunduğu 300'e aşkın proje ortakları olduğunu belirten Altepe, "Şehirle ilgili eğitim projesi olan ve daha başka etkinlikte bulunmak isteyenler bize geldi. Biz de hiçbirini geri çevirmedik. Sonucunda çok büyük bir proje üretimi oldu. Vizyon projeler ürettik. Bu projeler arasında örnek gösterilenler oldu. Çok projeniz olduğu vakit çok karınız oluyor. Çünkü bunlar içerisinden seçme şansınız oluyor. 'En az parayla en çok karı hangi proje sağlar?' bunu seçme imkanınız yüksek oluyor ve bir ilçe belediyesinin gerçekleştirmesi gereken çalışmaların çok üstünde bir seviye yakalıyorsunuz. Yapılan birçok çalışma diğer kurum ve kuruluşlar, yani diğer proje ortakları tarafından gerçekleştirilmiş oluyor" diye konuştu. 

Belediyelerin en büyük meselesinin kaynak sıkıntısı olduğunu anlatan Altepe, bütçesinin bir çoğunu personeline ayıran belediyelerin olduğunu söyledi. İlk iş başı yaptıkları yıl Osmangazi Belediyesi'nin yıllık bütçesinin 50 milyon YTL olduğunu söyleyen Altepe, "İlk yıl belediye bütçemiz 50 milyon YTL idi. Şu anda bu rakam 180 milyon YTL'ye kadar çıktı. Eskiden 13-15 milyon YTL yatırım yapıyorken şimdi bu rakam 100 milyon YTL' ye yaklaştı" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 14:18:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?