7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Başkan BUSİAD'ın iftarına katıldı

Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (BUSİAD) düzenlediği iftar yemeğine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Bursaray üniversite etabı çalışmalarının ekim ayında başlayacağını, 30 ay içinde de bitirileceğini açıkladı. 

BUSİAD tarafından Altınceylan'de verilen iftar yemeğine Vali Şahabettin Harput, AK Parti Bursa Milletvekilleri Sedat Kızılcıklı, Mehmet Ocaktan, Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, eski Milli Savunma Bakanı Turan Kayan, eski Büyükşehir Belediye Başkanı Erdem Saker, eski BUSİAD Başkanı Ali İhsan Yeşilova ve çok sayıda işadamı katıldı. Yemek sonrası konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, 4.5 yıllık görev süresince yaptığı çalışmaları anlattı. Bursa'yı her anlamda ileriye götürdüklerini söyleyen Şahin, "5 yıl önce Bursa'nın en büyük sorunu ulaşımdı. 'Ulaştıran ulaşım' için hızla çalışmalara başladık. Kavşakları tek tek hayata geçirdik. Maksat, şehir içinden geçen yolu rahatlatmaktı. Bunu da başardık. 15-20 gün içinde Erikli lambalarını da kaldıracağız. Böylece Gürsu'den Görükle'ye kadar durmadan gidilebilecek. Flament kavşağı da bitince Besaş önündeki kavşak kapanacak. Ulaşım deyince sadece şehir içi ulaşım anlaşılmasın. Feribot iskelesini de yaparak İstanbul'u Bursa'ya yaklaştırdık" dedi. 

Her belediye başkanının Bursa'nın gelişiminde katkısının olduğunu dile getiren Şahin, Bursaray projesinin kendisinden önce başlatıldığını, kendisinden sonra da devam edeceğini ifade etti. Yemeğe katılanlara bir de müjde veren Şahin, "Bursaray üniversite etabı çalışmaları ekim ayı itibariyle başlıyor. 30 ay içinde de bitirilecek. Vagonlarla ilgili çalışmaları da gerçekleştirdik. 58 vagon alımı yapıldı. 30'u ihale edildi, 28'i de opsiyonel. Üniversite etabının ardından stat önü, Altıparmak, Heykel ve Setbaşı güzergahında bir metro çalışması yapmak istiyoruz. Bu çalışma kesin olacak diyemem ama zemin etüdü yapılıyor. Zemin etüdü bitince kesin olacak veya olmayacak diyeceğim" diye konuştu. 

İHA
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2008 Salı 11:24:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?