7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Başkan Cingil adaylığını açıkladı

Yenişehir Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil önceki akşam Olay TV’de Şemsettin Şen’in sunduğu Serbest Kürsü programının konuğuydu.

Canlı yayında 5 yıllık icraatlarını anlatın Cingil, Şemsettin Şen’in sorduğu “Aday mısınız” sorusuna da, “Durmak yok yola devam” diyerek Belediye Başkanlığına tekrar aday olduğunu açıkladı.

Yaklaşık 500 Yenişehirli vatandaşın katıldığı ve yaklaşık 3 saat süren programda, görevde kaldığı 5 yıllık süreyi değerlendiren ve geçmiş yönetimle kendi yönetimini kıyaslayan Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil, görev yaptığı yıllarda Yenişehir’in çehresini değiştirdiklerini ve Yenişehir’e bir çok yatırım kazandırdıklarını söyledi.

Yenişehir Belediyesi Osmanlı Çocuk Mehteri Konseri ile başlayan Serbest Kürsü programına Yenişehirli vatandaşların dışında, bazı sivil toplum kuruluşları, mahalle ve köy muhtarları, Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti İlçe Başkanı ve yöneticileri, Yenişehir Belediyespor sporcuları, okul müdürleri ve engelli vatandaşlar da katıldı.

3 bölümden oluşan ve canlı olarak yayınlanan program da Başkan Cingil Yenişehir Organize Sanayi Bölgesi’nden TOKİ’ye, Alt yapıdan spora kadar tüm detayları izleyicilere aktardı. Bunun dışında bazı Yenişehirliler de konuşma yaparak Başkan Cingil’e yaptıkları hizmetlerden ötürü teşekkür ettiler.

Serbest Kürsü programında renkli anlar da yaşandı. Yenişehir Meslek Lisesi Halk Oyunları ekibi halk oyunları sunarken, Yılmaz Gül ve arkadaşlarının çaldığı Yenişehir Çiftetellisi eşliğinde Gökçesu Köylüleri çiftetelli oynayarak, programa ayrı bir hava kattılar.

Programın sonlarına doğru program sunucusu Şemsettin Şen konuklara dönerek “Başkan Cingil’i tekrar aday olarak görmek istiyor musunuz? Eğer görmek istiyorsanız alkışlarınızı bekliyorum” diye bir soru yöneltti. Konuklar ise bu soruya büyük bir alkışla karşılık verdi. Alkışın ardından Başkan Cingil’e dönen Şemsettin Şen “Başkanım halk sizi tekrar aday olarak görmek istiyor. Ne diyorsunuz? Tekrar aday mısınız? Sorusunu yöneltti. Bu soruya Başkan Cingil “Halkım ve teşkilatım uygun gördüğü sürece adayım. Durmak yok yola devam diye” cevap verdi. Cevaptan tatmin olmadığı görülen Şen Başkan Cingil’e tekrar aday mısınız diye sordu. Bunun üzerine Bülent Hamdi Cingil “Evet adayım” yanıtını verdi.

Daha sonra program başlangıcında olduğu gibi Yenişehir Belediyesi Osmanlı Çocuk Mehteri Konseri ile son buldu.

Tayfun Sırman / Yenişehir KENTHABER
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2008 Salı 10:12:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?