8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Başkan Hamdi Cingil soruları yanıtladı

Yenişehir Belediye Başkanı Bülent Hamdi CİNGİL’e sorduk; “Yenişehir Belediyesi’ni başarılı buluyor musunuz?” Tamamlanan ve tamamlanmayan projeleriniz neler? 

Yenişehir Belediyesi’ni tabii ki başarılı buluyorum. Çünkü göreve geldiğimizden beri Yenişehir Belediyesi’nin aldığı yolu ve kazandığı ivmeyi en iyi takip edecek konumdayım.Şimdiye kadar el atılmamış tüm konulara el atmış durumdayız. Belediyecilikle alâkası olmayan konularda bile Yenişehir Belediyesi imdada yetişmektedir. Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulması, doğalgazın ilçeye gelmesi gibi konularda Yenişehir Belediyesi hep aktif rol oynadı.

Artık kimse “Ben yaptırırım olur” diyemez. 

Biz Yenişehir Belediyesi’nde mantalite değişimini gerçekleştirdik. En büyük sorunlarımızdan bir tanesi olan “Eski Alışkanlıklarla İdare Edilme”yi ortadan kaldırdık. Artık kimse “Ben yaptırırım olur” diyemez. Bu anlayış bizim yönetimimizle ortadan kalktı. Biz “Bu memlekette kurallar hakim olacak” dedik ve öyle yola çıktık. Amca, dayı, kardeş, akraba ilişkileriyle belediyenin yönetilmesine son verdik. Şu anda bazı kesimlerle yaşadığımız çatışmaların sebebi de budur. Dikkat ederseniz sesi en çok çıkanlar bu durumdan hoşnut olmayan kimseler. Yenişehir Belediyesi’nin artık eskisi gibi yönetilmemesini hazmedemeyenlerdir. Yenişehir Belediyesi’nin artık bu yoldan dönmesi mümkün değildir.
   

Bursa’nın taşra ilçelerinde toplam kalite yönetim sistemiyle yönetilen tek belediyeyiz. Her projemiz sistemli ve kalite yönetimi anlayışına göre sürdürülmektedir. Yenişehir Belediyesi kendi bünyesinde bir kurumsal kimlik oluşturmuş, projeli ve sistemli çalışma ilkesini benimsemiştir.

"Sivil toplum örgütlerine çok iş düşüyor"

Elbette ki bu ilkeleri belediyeyle işleri olan kesimlerin benimsemesi ve her şeyi kurallar dahilinde talep etmeyi öğrenmesi sancılı bir süreçtir. Kurumsal kimliğin yerine oturması için bizim bu ilkeleri benimsemiş olmamız yeterli gelmemektedir. 
Bu konuda Sivil Toplum Kuruluşlarına çok işler düşüyor, fakat çoğu Sivil Toplum Kuruluşu belediyemizin kurumsal kimlik anlayışını benimseme konusunda üzerine düşen görevi yapmadıkları gibi bizlere yaptığımız işlerde yardım da edemiyorlar. Bir belediye düşünün ki yüz yıldan fazla sürelik geçmişinde hiçbir alt yapı projesini bırakın hayata geçirmeyi daha projesini bile yaptırmamış olsun.

"İçme suyu projesini bir lira vermeden hallettik" 

Öyle ki bizim dönemimize kadar bu ilçenin daha içme suyu projesi ve atık su projesi bile çizilmemiş. Belediyenin bütçesinin yetmediğinden bahsedilmiş ve işler projesiz, plansız olarak kara düzende sürdürülmüş. Bu kabul edilebilir bir şey değildir. Kaldı ki biz içme suyu projesini bir lira para harcamadan hallettik…Kalite belgeli bir belediyenin gerçekleştirmeye başladığı projeler hep bir sistem içinde sürdürüldüğünden hiçbir projenin geri dönüşü olmayacaktır.

"Biz günü kurtarmak için iş yapmadığımız için başarılıyız, biz geleceğe yatırım yapıyoruz."

Yenişehir Belediyesi özellikle yönetim düzeyindeki personelinin eğitimine büyük önem vermektedir. Şu anda iki personelimiz, başarıyla tamamladıkları eğitimleri sonucunda, kendi alanlarında başka belediyelere ders dahi vermektedirler.


"Söz verip de başlayamadığımız iki proje var... "

Seçim beyannamemizde yer verip de başlayamadığımız iki konu var; ‘Kültür sitesi’ ve ‘otopark sorunu’. Bu konulara da en kısa sürede eğilmeyi planlıyoruz. Ayrıca halen ilçemizde devam eden içme suyu ve kanalizasyon çalışmaları nedeniyle yolların kullanımında sıkıntılar yaşandığının farkındayız. Bu konuda vatandaşlarımızdan anlayış bekliyoruz. Zaten işi biten bölgelerde yollarımız hemen düzeltilerek gerekli çalışmalar bitiriliyor. Ülkemizde tarımla ilgili orta vadede bile düzeltilmesi güç olan sorunlar var. Yenişehir ölçeğinde inceleyecek olursanız bunu apaçık görürsünüz. Bu sıkıntıdan önümüzdeki yıllarda en az biçimde etkilenmek amacıyla sanayi projesi başlattık. Artık Yenişehir sadece tarımdan değil sanayiden de gelir elde eden bir şehir olacaktır. Bu konuda ne kadar haklı olduğumuzu zaman gösterecektir. Biz Yenişehir Belediyesi olarak vatandaşımızın daha iyi şartlara kavuşması için elimizden geleni yapıyoruz ve yapacağız.

Tayfun Sırman / Yenişehir KENTHABER
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2008 Perşembe 09:49:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?