8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Başkan Koç'un 5 yıl hapsi isteniyor

Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç ile birlikte Yazı İşleri Müdürü Talih Düzgören hakkında Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. 2 yıldan 5 yıla kadar hapisleri istenen Koç ve Düzgören'in ilk duruşması 27 Kasım 2008 günü yapılacak. 

Karacabey Cumhuriyet Başsavcılığı, Sanayi Sitesi'ndeki dükkanı tahrip edilen Sezgin Tanış'ın şikayeti üzerine, bir süredir yürüttüğü soruşturmayı sonuçlandırdı. 

Hazırlanan iddianame ile şüphelilerden Belediye Başkanı Ergün Koç ile Yazı İşleri Müdür Vekili Talih Düzgören hakkında, belediye çalışanlarından V.D. ile F.U.'yu, Sezgin Tanış'ı iş yerinde yaralamaya ve ölümle tehdit etmeye azmettirmek iddiasıyla Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. 

Türk Ceza Kanununun 38/1, 116/1, 106/1, 86/2, 151/1, ve 53. maddeleri uyarınca cezalandırılmaları talep edilen Başkan Koç ve Yazı İşleri Müdür Vekili Düzgören'e yöneltilen iddialar arasında, mala zarar verme ve konut dokunulmazlığını ihlal suçları da yer alıyor. 

Karacabey Cumhuriyet Başsavcılığı'na mağdur olduğunu belirterek şikayetçi olan Sezgin Tanış, bir dönem Karacabey Belediyesi'nde Başkan Koç'un basın danışmanlığını yapmıştı. Tanış'ın bu görevden ayrıldıktan sonra bazı gazeteler ile internet sitelerinde Koç'u tenkit edici yazılar yazması üzerine, şüpheliler tarafından kendisine husumet beslendiği ve bu yüzden tehdit edildiği ileri sürüldü. 

Başkan Ergün Koç ile Yazı İşleri Müdür Vekili Talih Düzgören hakkında, belediye çalışanlarını azmettirerek Sezgin Tanış'ın iş yerine baskın düzenlenmesini sağlamaktan 2 yıl ile 5 yıl arasında hapsi isteniyor. İlk duruşma, 27 Kasım günü yapılacak.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2008 Cuma 18:23:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?