7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Başkan Şahin’e olan güven artıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin son 4,5 yılda gerçekleştirdiği yatırımlar, Başkan Hikmet Şahin’e olan güveni her geçen gün artırıyor. 

Kamuoyu araştırma şirketi BUPAR’ın Bursa Büyükşehir Belediyesi sınırlarındaki yedi ilçede yaptığı ankete göre Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, yüzde 71.1 oranında başarılı bulunurken, “Bugün yerel seçimler yapılsa hangi partiye oy verirsiniz ?” sorusuna araştırmaya katılanların yüzde 61.3’ü AK Parti cevabını verdi.
Farklı sosyo-ekonomik ve sosyo-demografik gruplardan seçilen 2.932 kişiyle yüz yüze anket yöntemiyle eylül ayında gerçekleştirilen, hane seçimi “çok amaçlı tesadüfi örnekleme”, denek seçimi ise “kota örneklemesi” yöntemleri ile yapılan araştırmada spontane ve hatırlatmalı sorular ortaklaşa yöneltildi.

EN BEĞENİLEN HİZMETLER ULAŞIM YATIRIMLARI

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerinin hangilerinin başarılı bulunduğu konusunda ilk sırayı yüzde 72.1 ile köprülü kavşaklar ve bat-çıklar alırken, ikinci sırada yüzde 67,9 ile Bursaray Yıldırım etabının hizmete açılması ve diğer etapların hazırlıklarına başlanması, üçüncü sırada ise yüzde 62.7 ile hızlı feribot iskelesi ve feribot seferleri yer aldı. Kent Meydanı ve Çarşı Projesi, Atatürk Kongre Kültür Merkezi ve Merinos Parkı ile Sıcaksu Kentsel Dönüşüm Projesi de en başarılı bulunan diğer yatırımlar arasında bulunuyor.

ŞAHİN'E GÜVENOYU

Araştırmada görüşlerine başvurulan 2.932 kişinin yüzde 71.1’i Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin’i başarılı bulurken, bu soruda “başarılı değil” diyenler yüzde 10.8, kararsızlar ise yüzde 18.1 oranında kaldı. Araştırmada katılımcılara “Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin’in 4.5 yıldır başkanlık yapıyor olmasının Bursa için kayıp mı, yoksa kazanç mı olduğu” sorusu da yöneltildi. Bu soruya katılımcıların yüzde 71.5’i “kazanç olmuştur” derken, kararsızların oranı yüzde 18.1, “kayıp olmuştur” diyenlerin oranı ise yüzde 10.4 olarak gerçekleşti.

DEĞİŞİM AK PARTİ'NİN OYUNU ARTIRDI

BUPAR’ın araştırmasında yöneltilen “Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi bugün olsa hangi partiye oy verirsiniz ?” sorusunda ilk sırayı yüzde 61.3 ile AK Parti alırken, AK Parti’yi yüzde 17.5 ile CHP, yüzde 8.2 ile DP, yüzde 4.7 ile de MHP izledi. AK Parti 28 Mart 2004 yerel seçimlerinde Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı yüzde 53.8 ile kazanmıştı.
(İHS)

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2008 Pazar 14:23:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?