7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Başkan Turgut adaylığını açıkladı

Bursa'nın Gemlik ilçesinin Belediye Başkanı Mehmet Turgut, AK Parti'den yeniden göreve talip olduğunu açıkladı.

1999 ve 2004 mahalli seçimlerinde AK Parti'den iki dönem başkan seçilen Mehmet Turgut, hedefinin daha fazla hizmet için 3. kez seçilmek olduğunu belirterek, "Gemliklilere oylarını helal ettirdim. Gemlik'i Avrupai bir şehir haline getireceğim" dedi.

Aday adaylığı dilekçesini İlçe Başkanı Oktay Kahveci'ye sunan Mehmet Turgut'u Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe'nin yanı sıra, Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü, Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, Keles Belediye Başkanı Mustafa Bektaş'da yalnız bırakmadı. Eşi Nuriye Turgut'un yanı sıra, ailesinin de destek verdiği Turgut'un aday adaylığı açıklama toplantısına GTSO Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Akıt, Uluslar Arası Odalar Birliği Yönetim Kurulu üyesi Tevfik Solaksubaşı ile çok sayıda davetli katıldı.

Mehmet Turgut'a destek olmak için Gemlik'e gelen Recep Altepe, partileri adına göğüs kabartıcı günler yaşadıklarını vurgulayarak, il ve ilçe teşkilatlarında yaşanan aday adaylığı bolluğuna gönderme yaptı. "Çünkü herkes biliyor ki, AK Parti'nin adayı kimse o, o bölgedeki belediye başkanıdır" diyen Altepe, Turgut'un çalışmalarına övgüler yağdırdı.

Başkan Turgut da, yaptığı konuşmada, 1999'da göreve ilk geldiğinde Gemlik Belediyesi'nin durumunu masaya yatırarak, "İşçilerinin maaşlarını ödeyemeyen, birinci katlara bile su çıkmayan, kamusal itibarı sıfırlanmış, mazot dahi alamayan, borçlu bir belediye devralmıştım. Allah'ın izni ve Gemlik halkının bizlere verdiği güç ve destekle Gemlik Belediyesi'ne yeniden hak ettiği kamusal itibarı kazandırdık. Borçsuz ve milyon YTL'lik yatırımlar yapan bir belediye haline getirdik. Yılda 50 Milyon YTL'lik yatırım gerçekleştiren bir belediye olduk. Halen 30 milyon YTL'lik yatırımlarımız sürüyor. Her seçimde Gemliklilere oylarınızı helal ettireceğim demiştim. Oylarını helal ettiklerini söylüyorlar. Bu benim için belediye başkanlığından da büyük bir onurdur. Ahrete götüreceğim en önemli helallik bu olacak. Belediyenin, Gemliklilerin paraları birilerinin cebine değil, hizmetlere yönlendirildi. Gemlik'i Avrupai bir şehir haline getirmek için, hizmetlerimin devamı için 3. kez belediye başkanlığına talibim. Aday adaylığı dilekçemi ilçe başkanıma sunuyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2008 Çarşamba 22:23:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?