7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Başkanın eşinden yardım eli

Osmangazi Yerel Gündem 21 (OSYEG 21) Sosyal Yardımlaşma Kolu yoksul ailelerin yardımına koşmaya devam ediyor. Osmangazi sınırları içerisinde tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelere yiyecek ve giyecek yardımı yapılıyor. 

Başkanlığını Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe'nin eşi Hüsniye Altepe'nin yürüttüğü OSYEG 21 Sosyal Yardımlaşma Kolu, belediye sınırları içerisinde önceden tespit edilen 2 bin civarında ihtiyaç sahibi aileye her türlü giyecek ve gıda yardımı yaptı. OSYEG 21'in gönüllü çalışanları ve Başkanı Hüsniye Altepe'nin araştırmaları sonucu Doğancı Köyü'nde tespit ettiği özürlü aileye yardım eli uzatıldı. 

İki çocuk ve annenin yürüme özürlü olduğu aileye yardım etme kararı alan OSYEG 21 Sosyal Yardımlaşma Kolu, ailenin oturduğu ev baştan aşağı yenileyecek. İçi ve dışının yeniden restore edileceği evin eşyaları da tamamen yenilenecek. Yatalak olan anne ve ayaklarındaki özürlerden dolayı yürüme zorluğu çeken iki kız çocuğuna tekerlekli sandalye temin edilecek. 

Herhangi bir işi olmayan ve köylülerin yardımları sayesinde ayakta duran ailenin reisi Emin Yaşa (52), hiç ummadıkları bir anda böyle bir yardım eli uzatılmasının kendilerini çok mutlu ettiğini, haber kendilerine geldiğinde sevinçten gece gözlerine uyku girmediğini belirtti. En büyük sorunlarının eşi Hanife'nin (49) yürüyememesi olduğunu söyleyen Yaşa, "Eşimin ayakları doğuştan sakat olduğu için herhangi bir yere gitmek için yerde sürünmesi gerekiyordu. Ayaklarının altı sürünmekten paramparça hale geldi. Bundan sonra tekerlekli sandalyesi olacak. Artık istediği yere kolayca gidebilecek" diyerek mutluluğunu ifade etti. 

HÜSNİYE ALTEPE: "BU İŞİ BÜYÜK BİR MUTLULUKLA YAPIYORUZ" 

Şimdiye kadar binlerce yoksul aileye yardımda bulunan OSYEG 21 Sosyal Yardımlaşma Kolu Başkanı Hüsniye Altepe, yaptıkları işin kendilerini de çok mutlu ettiğini, gece gündüz durmadan yardıma muhtaç aile tespit etmeye çalıştıklarını ve ellerinden geldiğince bu ailelerin ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını söyledi. 

Altepe, "Bize verilen nimetlerin karşılığında yardıma ihtiyacı olan bu ailelere biraz olsun derman olmaya çalışıyoruz. Onların gözlerindeki mutluluğu gördükçe biz daha çok mutlu oluyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2008 Salı 15:23:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?