7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Başsavcısıya birinci sınıf mazbatası

Bursa'da birici sınıfa ayrılan İznik Cumhuriyet Başavcısı Alper Taşkıran, hakim olan eşinin de katıldığı törenle mazbatasını aldı.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanlığı tarafından birinci sınıfa ayrılan İznik Cumhuriyet Başsavcısı Alper Taşkıran için Bursa Adalet Sarayı'nda tören düzenlendi.

Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı M. Necati Türe, makamında yaptığı konuşmada, birinci sınıfa yükselen başarılı Başsavcı Taşkıran'ı tebrik ederek, 'Temennim odur ki, mesleğimizde böyle birinci sınıf savcıların çoğalmasıdır' dedi.

Hakim olan eşi Pınar Taşdemir ile birlikte katıldığı törende Başsavcı Taşkıran'a mazbatasını Komisyon Başkanı Türe verirken, başarılı çalışmalarından dolayı Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Er bir plaket takdim etti. İleri derecede İngilizce bilen Başsavcı Taşkıran, sırasıyla Sungurlu, Tunceli, Boyabat ve son olarak Bursa'nın İznik ilçesinde Başsavcı olarak görev yaptı.

Taşkıran, başarılı meslek hayatının ardından hakim olan eşinin büyük desteğinin olduğunu ifade ederek, İznik Sulk Hukuk Mahkemesi'nde görev yapan hayat arkadaşı Pınar Taşkıran'a teşekkür etti. Törende Bursa Cumhuriyet başsavcı vekilleri Sadık Bölek, Kenan Sağlam ile Adli Yargı Adalet Komisyonu Asil üyesi Eyüp Sabri Baydar hazır bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2008 Pazar 11:15:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?