8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Bayram öncesi 'tatlı' telaş

Bursa'da, Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala pastanelerde tatlı bir telaş başladı.
 
Ramazan ayında tatlı ve böreğe vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini belirten işletmeciler, bayram için 20 gün önceden siparişlerin başladığını söyledi. 

Ramazan ayı nedeniyle vatandaşlar, tatlı ve börek ürünlerine ilgi gösteriyor. Taleplere güçlükle yetişen unlu mamul satan işletmeciler de gösterilen ilgiden oldukça memnun. Ramazan Bayramı öncesinde siparişleri tam kadro çalışarak yetiştirmeye çalıştıklarını ifade eden işletmeciler, su böreği ve ev baklavasının vatandaşların en çok tercih ettiği ürünler olduğunu söyledi. Ankara yolunda börek ve baklava imalatı yapan 'Sini' isimli unlu mamul işletmesinin sahibi Ersel Emmez, siparişlere yetişmek için yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirtti. 25 çeşit tatlı ve 6 çeşit de börek imal ettiklerini kaydeden Emmez, günde yaklaşık 800 tepsi unlu mamul üretebildiklerini kaydetti. Emmez, "Ramazan ayında oldukça yoğun çalıştık. Ramazan Bayramı öncesi telaşımız da 20 gün önceden başladı. Ramazan ayında ev baklavası ile su böreğine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Şu an depolarımızda bayram için hazırlıklar devam ediyor" dedi. 

İşletmede çalışan Usta İsmail İnkaya ise iyi bir baklavanın soğuk fırında bekletilerek kıtır kıtır olması gerektiğini söyledi. Tatlının ağızda dağılmasının önemli bir özellik olduğunu kaydeden İnkaya, börek yapımında uygun tereyağın kullanılmasının böreğin yumuşak olmasını sağlayacağını belirtti. İnkaya, "Uygun bir tatlı kıtır kıtır ve ağızda dağılmalı. Bir tatlının yapılması en fazla 2 saat sürmeli. Börek ise özel tereyağı kullanılarak, yapımında kahvaltılık peynirden faydalanılması gerekir. Yaklaşık 30 dakika ağır ateşte yapılan börek, yumuşak olması da yenilebilirliğini artıracaktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2008 Salı 12:07:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?