7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Bayramda canından oluyordu

Bursa'da yalnız yaşayan 90 yaşındaki kadın, gaz sıkışması sonucu meydana gelen patlamada göçen ahşap evin enkazı altında kaldı. Bayramda ölümden dönen yaşlı kadın, mahalle sakinleri tarafından kurtarıldı.


Edinilen bilgiye göre, merkez Yıldırım ilçesi Hacı Seyfettin Mahallesi Kantar Sokak'taki evinde yalnız yaşayan Adile Kaynakiş, saat 11.30 sıralarında bayram ziyareti için evine gelen misafirlerin üşümemesi için katalitik sobasını yakmak istedi. Kaynakiş çakmağı ateşlediğinde yaşanan şiddetli patlamada ahşap ev göçerken, mahalleli büyük panik yaşadı. Gaz sıkışmasının yol açtığı belirlenen patlamada yaşlı kadın göçen duvarın altında kaldı. Bayramda ölümden dönen ve evinden olan yaşlı kadın, deprem oluyor zannederek dışarı çıkan mahalle sakinleri tarafından kurtarıldı.
Olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edilirken, patlamanın etkisiyle ellerinde yanıklar oluşan Adile Kaynakiş, Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Acı haber üzerine olay yerine gelen yaşlı kadının torunları ise, tüm ısrarlarına rağmen anneannelerinin yanlarında kalmamasından yakındı. Muhtemel bir tehlikeyi önlemek için göçen evdeki tüp dışarı çıkartıldı. Ayrıca yaşlı kadının yakınları, bazı eşyalarını dışarı çıkardı.


Bu arada patlamanın yaşandığı ahşap evin çevresindeki evlerin duvarlarında da çatlaklar oluştu. Olayla alakalı soruşturma sürüyor.

iha
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2008 Salı 18:18:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?