8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Baz istasyonu halkı sokağa döktü

Bursa'nın Gemlik ilçesinde, Eşref Dinçer Mahallesi Lale Sokak’ta ruhsatsız olduğu belirtilen ve son bir haftadır mahalle sakinlerinin kabusu olan baz istasyonu halkı sokağa döktü. 

“Sağlık hakkımız, söke söke alırız! Biz buradayız, Mehmet Turgut nerede” şeklinde sloganlar atan semt akinleri, bir saat boyunca Eskipazar Caddesi yolunu trafiğe kapattı. Vatandaşları Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt sakinleştirirken, mahalli halkı kullanma izni olmayan ve ruhsatsız olduğu iddia edilen binaya kurulan baz istasyonunun kaldırılmasını istedi. 

Mahalle sakinleri, yüzün üzerinde imza toplandığını ve kaymakamlığa, belediyeye müracaat ettiklerini, ancak bir netice alamadıklarını söyledi. “Kanser olmamız an meselesi” diyen vatandaşlar, “Baz istasyonu geçen hafta tamamlandı, sağlık açısından büyük tehdit arz ediyor. Baz istasyonunu sökeceğiz diyorlar, ama ne kadar doğru bilmiyoruz. Bir takım kişiler para kazanacak diye halkın sağlığıyla oynanamaz. 50 metre ileride okul bulunuyor çocuklarımız risk altında. İnsan sağlığı bütün bunlardan önemli. Kimse bizimle ilgilenmiyor, Gelin bu baz istasyonunu söküp götürün, yoksa biz kendimiz sökeceğiz” şeklinde tepkilerini dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 13:05:24
Güncelleme :16 Ekim 2008 Perşembe 13:09:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?