7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Baz istasyonuna pankartlı protesto!

Bursa'da evinin üzerine baz istasyonu kurduran şahsı komşuları, sokağa astıkları pankartlarla protesto etti.

'Abi abla dedik elinizi öptük, 40 yıllık komşuluğa baz istasyonunu tercih ettin' gibi birçok yazılı pankartla duruma tepki gösteren komşular, yetkililerinde seslerine kulak vermelerini istedi.

Gündem 16. com. adlı haber sitesinin haberine göre, Yıldırım ilçesinde kurulan bir baz istasyonuna sokak sakinlerinden ilginç tepki geldi. Evinin çatısına "su deposu" diyerek baz istasyonu kuran M.D. isimli vatandaş, komşularını ayağa kaldırdı. Evlerine ve sokağın çeşitli yerlerine pankart asarak, komşu M.D.'yi protesto eden sokak sakinleri, baz istasyonunun çatıdan kaldırılması için yetkililerden yardım istedi.

'Baz istasyonunu su deposu yaptın, 40 yıllık komşularını kandırdın, utanmadın, sokak misafirlerinin dikkatine yan binada baz istasyonu var, abi abla dedik, elinizi öptük, 40 yıllık komşuluğa baz istasyonunu tercih ettin', şeklinde pankartlarla sokaklarını donatan vatandaşlar, "Komşumuz M.D Bey, bir GSM şirketiyle anlaşarak böyle bir iş yaptı. Kendisini defalarca uyardık ama bizi dinlemedi. Bize ısrarla çatıya su deposu kurdurduğunu söyledi. Ancak araştırınca bunun bir baz istasyonu olduğunu öğrendik. Maalesef 40 yıllık komşumuz, bizi üç kuruş paraya tercih etti" dedi.

Konuyla ilgili muhtarlığa başvurduklarını ifade eden komşular, bu müracaattan da sonuç alamadıklarını şimdi el ilanları bastırarak, protesto eylemini yeni bir aşamaya taşımak istediklerini söyledi. Kısa süre önce kurulan baz istasyonu yüzünden sokakta huzur kalmadığını belirten vatandaşlar, "Bu iş ortaya çıkınca topluca kendisiyle görüştük. Ama hala inkar ediyor. Hatta duruma sinirlenen komşumuz Cihat bey o akşam kalp krizi geçirdi. Şurada komşuluktan daha önemli ne olabilir ki" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2008 Perşembe 14:19:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?