7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Bekçi katillerine ceza yağdı

Bursa'da 7 yıl önce kendilerine polis süsü verip girdikleri iş hanının bekçisi Halil Atalay'ı boğarak öldürdükten sonra cesedini fosseptik çukuruna attıkları iddia edilen 2 sanığa ceza yağdı. 

5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "gasp amaçlı adam öldürmek" suçundan haklarında verilen cezaları Yargıtay tarafından yeni TCK'nın lehe olan hükümlerinin uygulanması için bozulan ve çeşitli suçlardan sabıkası bulunan S.D. (44) ile arkadaşı K.A. bugün tekrar hakim karşısına çıktı. Yıllar önceki ilk duruşmada ifade veren S.D., cinayeti K.A.'nın işlediğini ileri sürerek, "Bankadan yüklü miktarda para çeken bir kişiyi takip ederek, girdiği iş hanının adresini aldık. Akşam üstü iş hanına gittik. Arkadaşım bekçiyi oyalarken, ben de iş hanındaki mali müşavirin kasasındaki paraları aldım. Yandaki daireye de girdiğimde kasayı açamadım. Arkadaşımın yanına gittiğimde, ölen bekçi Halil Atalay'ı kablo ile boğduğunu gördüm. Ona kızarak olay yerinden uzaklaştım. Maktulün paralarının alınması ile bir ilgim yok" diyerek kendini savunmuştu. 

Diğer tutuklu sanık K.A. da, suçu S.D.'nin üzerine atarak suçsuz olduğunu söylemişti.
Yargıtay'ın bozma ilamına uyan mahkeme sanıklara ceza yağdırdı. Gasp amacıyla adam öldürmek suçundan S.A.'yı 8 ay 15 günü geceli gündüzlü hücre hapsi olmak üzere müebbet hapis cezasına çarptıran mahkeme, K.A.'yı da 7 ay 15 günü geceli gündüzlü hücre hapsi olmak üzere müebbet hapis cezası verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2008 Cumartesi 12:11:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?