7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Beldelere yatırım yağacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, son 4.5 yılda beldelerin tamamına toplam 20 trilyonluk yatırım yaptıklarını belirterek, Çalı yolunun genişletilmesi için Karayolları Genel Müdürlüğü ile görüşmelerin sürdüğü, yeni dönemde çalışmaları başlatmayı planladıklarını söyledi. 

Bursa'da binlerce aracın trafğe girmesine rağmen kendilerinden önceki dönemde ulaşıma yeterli yatırımın yapılmadığını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, '10 yılda bitirilemez' denilen yakın Çevre Yolu'nu 6 ayda bitirdiklerini hatırlattı. 4.5 yılda 6.5 kilometre alternatif yol açtıklarını da kaydeden Hikmet Şahin, sorumlu alanları olmayan yerlerin de 2009-2014 projeleri arasında yer alacağını, seçim sürecinde de hepsini açıklayacaklarını dile getirdi. Tüm beldelerde talepleri karşılamaya çalıştıklarını anlatan Şahin, "Görükle'de 4 yılda 10 kilometre yolun soğuk asfalt kaplamasını yaptık. Kayapa Sanayi yolu ile İzmir Yolu arasındaki 6 kilometrelik yolu açtık. Kayapa içerisinde de asfaltlama çalışmalarını bitirdik. İzmir Yolu-Hasanağa arasındaki 6 kilometrelik yolda iyileştirme çalışmalarını tamamladık. Çalı beldesinde 4.5 yılda 4 kilometreye yakın yolda sıcak asfalt, 4 kilometre yolda da sathi kaplama çalışmaları yürüttük. Emek Beldesi'nde de kendi dönemimizde çalışmalar yaptık ve hala devam ediyor. Güzelyalı ve Mudanya'da da sıcak asfalt çalışmalarımız sürüyor. Demirtaş beldesinde ise 2 kilometre sıcak asfalt çalışması, 4 kilometre de sathi asfalt çalışması yaptık. 4.5 yılda beldelerimize 20 trilyonluk bir yatırım götürdük. Yeni dönemde de daha fazla yatırım yapacağız" dedi. 

Küçük Sanayi-Demirci arasında da 2 gidiş ve 2 dönüş olmak üzere toplam 2.5 kilometrelik yolda çalışmayı sonlandırdıklarını açıklayan Şahin, Kurşunlu ve Güzelyalı'da her yıl düzenli olarak yol çalışmalarının gerçekleştirildiğini, Kirazlı, Göynükbelen, Umurbey, Akçalar'da da asfalt çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini vurguladı. 

Çalı Yolu ile ilgili sıkıntıya da değinen Şahin, "Çalı yolu tamamen Karayolları'nın sınırları içerisindedir. Devredilmesi konusunda da çalışmalarımız oldu. Bölgede imar ve kamulaştırma sorunu var. Orada büyük bir çalışma yapılması gerekir. 10-15 kilometrelik Çalı yolunun, yeni dönemde bize devredilmesi konusunda girişimlerimiz sürecek ve genişletme çalışmalarını başlatacağız" diye konuştu. 

İlçe ve belde belediyelerine ulaşım konusunda her zaman yardım ettiklerini söyleyen Şahin, siyasi ayrım yapmadan Bursa'nın her yerine hizmet götürdüklerini, yeni dönemde de daha fazlasını götürmeye devam edeceklerini dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2008 Pazar 14:16:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?