7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Belediye sağlık ocaklarını devretti

Bursa'da Nilüfer Belediyesi daha önce 3. basamakta hizmet veren 9 mahalledeki sağlık ocağını imzalanan protokolle Sağlık Bakanlığı'na devretti.

Nilüfer'de daha önce 3. basamak hizmet birimi olarak faaliyet gösteren Özlüce, Çamlıca, Minareliçavuş, Karaman, Üçevler, Alattinbey, Ürünlü, Gümüştepe ve İhsaniye sağlık ocakları imzalanan protokolle bakanlığa devredildi.

Nilüfer Belediyesi'nde yapılan protokol töreninde konuşan Başkan Bozbey, "2001 yılında Uludağ Üniversitesi ile halk sağlığı projesini gerçekleştirdik ve bu Türkiye'ye örnek teşkil etti. Bu şekilde 2001 yılından bu yana 10 bin konut yani 35 bin insana hizmet verdik. Son yıllarda değişen yasal mevzuatla belediyelerin sağlık hizmeti verilemez duruma geldi. Biz daha sonra bu birimleri Uludağ Üniversitesi'ne devrettik ve onlar vasıtasıyla hizmet vermeye devam ettik. son uygulamayla yasal mevzuat gereği her reçete başına 6 YTL'nin alınmasıyla bir sıkıntı oluştu. Bu sıkıntı vatandaşlarımıza intikal etti. Nilüfer halkı daha önce ücretsiz aldığı ücreti bu sefer 6 YTL ödeyerek almaya devam etti. Bizim gönlümüz buna razı olmadı ve İl Sağlık Müdürlüğü'nün talebi üzerine 9 mahalledeki birimlerimizi devredeceğiz. Hiçbir ücret talep etmeden tamamını içinde araç gereçleriyle birlikte merkezlerimizi devrediyoruz. Halkımız bundan sonra yine eskisi gibi ücretsiz şekilde hizmet alacak" dedi.
Başkan Bozbey, Uludağ Üniversitesi ile yürüttükleri halk sağlığı projesinin Fethiye, Kültür ve Ahmet Yesevi mahallelerinde devam edeceğini belirtti.

1. basamak sağlık hizmetleri ve bu hizmetlerin ulaştığı değerlerin o ülkenin gelişmişliği için en önemli endekslerden olduğunu ifade eden İl Sağlık Müdürü İsmail Hakkı Çelik, "Biz Bursa'da yerel yönetimlerin desteğiyle gerek anne ve bebek ölümlerinin önlenmesi gerekse diğer hizmetlerde AB standartlarını yakalamış durumdayız. Nilüfer Belediyesi büyük bir fedakarlıkta bulunuyor. Bizde en kısa zamanda bu devraldığımız merkezleri çalıştırmaya başlayacağız. 2008 yılı içerisinde 7 milyondan fazla reçete bazında polikilinik yaptık. 30 bin tane yeni doğan bebeğimiz var. Biz sağlık ocaklarımızı belirttiğimiz endeksler açısından çok önemsiyoruz. Bu hizmetlerimizi Nilüfer halkına da vereceğiz. Bundan sonra da Nilüfer Belediyesi ile ortak hizmet üretmeye devam edeceğiz. Ocak ayında devraldığımız bu 9 sağlık birimini hizmete sokacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2008 Perşembe 18:17:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?