7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Belediyeciler Bursa'da buluştu

Bursa Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Bursa Valiliği tarafından organize edilen Tarihi Kentler Birliği’nin (TKB) 2008 yılı ilk toplantısı öncesinde birliğe üye belediyelerin temsilcileri, akşam yemeğinde bir araya geldi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından dün akşam verilen Kervansaray Termal Otel’deki yemeğe Bursa Valisi Şahabettin Harput’un yanı sıra Kayseri Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ile Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe ve birliğe üye 228 belediyenin temsilcileri katıldı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, “Tarih kenti Bursa’ya hoş geldiniz” diyerek başladığı konuşmasında, her köşesi tarih kokan Bursa’nın gizli hazinelerinin son 4 yılda yerel yönetimlerin katkılarıyla gün yüzüne çıktığını belirtti.

Osmanlı başkenti Bursa’nın, bu çalışmalarla köklü tarihsel ve kültürel değerlerini koruyan, uygarlık birikimini zenginliğe dönüştüren bir kent haline geldiğini dile getiren Şahin, Tarihi Kentler Birliği üyelerinin ve toplantıyı onurlandıran Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül’ün katılımıyla bu çalışmaların daha da güçleneceğini söyledi. Başkan Şahin, Bursa’dan aldığı görev bayrağını en iyi şekilde taşıyan Tarihi Kentler Birliği Başkanı ve Kayseri Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’ye teşekkür etti.

Bursa Valisi Şahabettin Harput da temelleri Bursa’da atılan Tarihi Kentler Birliği’nin bugün tüm yurda yayılan güçlü bir hareket haline geldiğini ifade etti. Atalarımızın bıraktığı mirasın tüm ihtişamıyla bugüne kadar korunması ve gelecek nesle emanet edilmesi adına yapılan çalışmaların güzel örneklerinin Bursa’da da görüldüğünü anlatan Harput, Tarihi Kentler Birliği’nin ortak yürütecekleri çalışmalar ile bu yöndeki gayretin daha da artacağına inandığını sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2008 Cumartesi 10:32:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?