7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Belediyeden iki büyük dönüşüm

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Mollaarap ve Şirinevler mahallerinde yapılacak iki büyük kentsel dönüşüm projesiyle ilçeye yeni bir vizyon kazandıracaklarını belirtti. 

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, İhlas Haber Ajansı Bursa Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Ziyaret sırasında Bölge Müdürü İrfan Altıkardeş ile görüşen Keskin, yeni dönemde de aday olduğunu belirterek, yeni projeleri hakkında bilgi verdi. Yıldırım'ın çarpık yapısıyla göreve geldiklerinden beri mücadele ettiklerini kaydeden Keskin, 5 kentsel dönüşüm ve Yiğitler ile Akçağlayan'da 2 toplu konut projesini tamamladıklarına dikkat çekti. Keskin, "Mollaarap Mahallesi'nde Uludağ'ın eteklerindeki 300 metrelik bandı temizleyerek yaklaşık 100 bin metre karelik alanda yeni bir kentsel dönüşüm projesine imza atmayı planlıyoruz. Projeleri Salı günü TOKİ'ye yolluyoruz. Yakın Çevre Yolu'nun sağı ve solunda da yeşil alanlar oluşturacağız. O bölgedeki insanları mağdur etmeyecek şekilde Millet ve Vatan mahallerinde yeni oluşumlara gideceğiz. İkinci dönem kentsel dönüşüm projelerine ağırlık vereceğiz. Sosyal donatı ve yeşil alanlara önem vereceğiz. Her gün yıkım yapıyoruz, ama geçmişten gelen plansızlığı kucağımızda bulduk. Çarpık yapılaşma olan yerleri mega projelerle yeniden düzenleyeceğiz. Millet ve Şirinevler mahallelerinde yolun altında kalan bütün kaçak ve ruhsatsız binaları, sahiplerini mağdur etmeden yolun üst tarafına taşıyacağız" dedi. 

Katlı otoparklarla ilçedeki park sıkıntısını sona erdirmeyi planladıklarını ifade eden Keskin, "9 tane kapalı pazar-katlı otopark yaptık. Ama insanımızda otoparka arabasını koyma alışkanlığı yok. Ücretsiz otoparkları halkımızın hizmetine sunduk, Avrupa'da da bu böyle. Tayyareci Mehmet Ali Caddesi'ndeki 4 otoparktan vatandaşlarımız haftanın 6 günü ücretsiz yararlanabilirler. Ahmet Taner Kışlalı Meydanı'nın altını da otopark ve alışveriş merkezi yapmayı düşünüyoruz" diye konuştu. 

Projelerin birçoğunun bitme aşamasında olduğunu kaydeden Keskin, "Vakıf Botanik Parkı projesinde ihale aşamasına geldik. 450 dekarlık Türkiye'nin en büyük park projesi olacak. 2009 başında projemize başlayacağız. Millet Mahallesi'ndeki Huzur Sarayı bitme aşamasına gelindi ve şimdiden müracaatlar başladı. İsteyenler 40 bin YTL vererek suit daire alabilecek. 26 ailenin kalabileceği 10 bin metre kare alanda uygulayacağımız projeyle imkanı olup da bakıma muhtaç olan insanlara yardımcı olunacak. Sevgi Market Türkiye'nin örnek en büyük sosyal projelerinden birisi olmaya devam ediyor. Bu yılın ilk 10 ayında Sevgi Market'ten 30 bin kişi yararlandı. Şu ana kadar yürütülen çalışmalarımız çok büyük övgü alıyor. Giysi kumbaralarımız ilçemizin çeşitli yerlerinde bulunuyor ve kullanılmayan eşyaların ihtiyaç sahipleriyle buluşmasını sağlıyor. Belediye olarak sosyal faaliyetlerde çalışmalarımız çok iyi gidiyor" diye kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2008 Cumartesi 14:27:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?