7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Belediyeden Nilüfer'e de hizmet

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, 2004 yılında başlattıkları kalkınma hamlesinden tüm kent gibi Nilüfer’in de faydalandığını kaydetti.

Başkan Şahin, AK Parti Nilüfer içe kongresinde yaptığı konuşmada, parti ayrımı yapmadan, seçmenleri cezalandırmadan büyük yatırımların hemen hepsini Nilüfer’de hayata geçirdiklerine dikkati çekti. Nilüfer ilçesinin bir daha kongresinde AK Partili bir Nilüfer belediye başkanının kürsüye çıkmasını temenni eden Başkan Şahin, “İnanıyorum ki bunu Nilüfer İlçe teşkilatı da istiyor genel merkezimiz de istiyor. Biz bu seçimlerden sonra Çankaya’yı da, İzmir’i de, Şişli’yi de, Diyarbakır’ı da AK ellerle yönetmek istiyoruz” dedi.

Bursa’daki hizmet yağmurundan ve değişimden Nilüfer’in de nasibini aldığını hatırlatan Başkan Şahin, “Birçok büyük yatırımımızı Nilüfer’de gerçekleştirdik. Gül Kavşağı, Orhaneli Kavşağı, Esentepe Kavşağı, Filament Kavşağı Nilüfer’deki ulaşım yatırımları. Ayrıca kent girişleri düzenlendi, kent halini şehir içinden aldık, Nilüfer’e getirdik. Bursaspor’a armağan edilen Özlüce Tesisleri de Nilüfer sınırlarında. Bir bölümü Osmangazi’ye uzanan Nilüfer Vadisi Bursa’nın rüya projelerinden biri oldu. Bu hizmetler bundan böyle daha hızlı daha güzel devam edecektir. Yeni projelerimiz ve çalışmalarımız hazır. Durmak ve durdurmak yok yola devam” diye konuştu.

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, Cumhuriyeti demokrasi ile taçlandıracak çalışmalara hızla devam edibeceğini belirterek, “AK Parti teşkilatları olgun ve adeta şölen havasında bir kongre süreci yaşıyor. İnanıyorum ki seçim süreci de aynı hava içerisinde geçecektir” dedi.

AK Parti iktidarının en dikkat ettiği hususlardan birinin ülkenin kaynakları olduğuna dikkati çeken Yalçın, “Geçmişte ülke kaynakları sorumsuzca kullanıldığı için krizler yaşandı. Türkiye’de ilk defa bir hükümet siyasi özveride bulunarak, bazı belde belediyelerin en yakın ilçe belediyesine bağlanarak hizmet almasını öngören bir yasaya imza attı. Gelişen ve büyüyen kentlerde artık belediyecilik standarttan uzaklaşıyor. Vatandaşların istekleri artık daha yüksek. Kentin sağlığı ile ilgilenilmesini, kentte estetik istiyor, kentlilik bilinci ve kentli hukukunun önemsenmesine dikkat ediyor. Biz de bunu en uygun kaynaklarla sağlayabilmek için gereken düzenlemeyi yaptık” şeklinde konuştu.

Yalçın, bazı bölgelerde belediye başkan adaylarının erken açıklanacağını ve çalışmalara erken başlanacağını sözlerine ekledi.

Bursa Milletvekili Altan Karapaşaoğlu, AK Parti’nin millete iyilik etmek için kurulduğunun altını çizdi. Kürdü, Çerkezi, Lazıyla, Abazasıyla bu millete hizmet etmek için kurulan AK Parti’yi bu hedefinden saptırmak isteyenlerin olduğunu belirtin Karapaşaoğlu, “Birliğimize gölge etmek isteyenler, provokasyonlar var. Artık bu provokasyonlara sessiz kalmamak gerekiyor. Bunun için önümüzdeki seçimlerde hedeflerin belirlenerek, yüzde 50’nin altında oy almayarak başarımızı göstermeliyiz” diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Şükrü Ayalan, yerel seçimlere giderken ilçe kongrelerinin hemen hepsinin tamamlanacağını kaydetti. Dr. Ayalan, belirlenen kadroların gücüyle seçimlerde AK Parti’nin yerelde de daha güçlü bir şekilde millete nüfus etmesini sağlayacağını söyledi. 2002 öncesinde hayal olarak görülen hedeflerin birçoğunun AK Parti iktidarıyla aşıldığını ve ülkenin daha müreffeh bir konuma getirildiğini dile getiren Dr. Ayalan, “12 milyon yeşil kartla vatandaş ilaçlarını alamazken, hastanelerde, sağlık ocaklarında doktorlar yokken, bugün Şırnak’ta 22 uzman hekim varsa, sigortalı vatandaşlar da özel hastanelerden hizmet alabiliyorsa bu AK Parti’nin insana verdiği değerin göstergelerinden sadece biridir” dedi.

Kongre öncesi Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Merinos Parkı ile Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Projesi’ni de inceleme fırsatı bulduğunu ve hayran kaldığına işaret eden Dr. Ayalan, “Bursa’da yapılan hizmetleri gördük. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Merinos Parkı’nı gezdik. Hyde Park’takinin benzeri bir özgürlük kürsüsünün olduğunu gördük. Bu kürsü dahi AK Parti’nin farklı anlayışının bir göstergesidir” dedi.

AK Parti Milletvekilleri, Mehmet Emin Tutan, Canan Candemir Çelik, Ali Koyuncu, Mehmet Tunçak, Sedat Kızılcıklı, Hayrettin Çakmak, Mehmet Ocakden, Ali Kul ve Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in de katıldığı kongredeki konuşmaların ardından, AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Metin Düvencioğlu, yeni yönetim kurulu listesiyle yeniden başkan seçildi.

AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Metin Düvencioğlu, partinin çalışmalarına güç vermek ve yeniden yapılanmak için el ele vererek, halka hizmeti sürdüreceklerini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2008 Cumartesi 18:10:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?