7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Belediyeden sağlığa dev katkı

Yıldırımlıların daha kaliteli sağlık hizmeti alması için bütün imkanlarını seferber eden Yıldırım Belediyesi , bünyesinde bulunan sağlık ocaklarını Bursa İl Sağlık Müdürlüğüne devretti. 

Sağlık hizmetlerinin tek elden daha kaliteli ve verimli olmasını hedefleyen Yıldırım Belediyesi, birinci basamak sağlık hizmetlerinin kullanım hakkını İl Sağlık Müdürlüğü'ne devretti. Belediye Başkanı Özgen Keskin ile İl Sağlık Müdürü Yardımcısı Yüksel Yöndem tarafından imzalanan prorokol ile Yıldırım Belediyesi'ne ait Umurbey, Teferrüç, Anadolu, Demetevler, Şirinevler, Erikli ve Namazgah sağlık ocakları devredilmiş oldu. 

Keskin, ülke genelinde tek elden sağlık hizmeti uygulaması kapsamında devredilen sağlık binaları ile Yıldırım ilçesinin daha sağlıklı ve verimli sağlık hizmeti alacağını düşündüğünü ifade etti. Keskin, tek elden sağlık hizmetinin kontrolünün ve aksaklıklarının kısa sürede yapılıp vatandaşımıza sağlık hizmeti noktasında ivedi döneceğini söyledi. Devredilen sağlık ocaklarının yanı sıra sadece Yıldırım Belediyesi Tıp Merkezi'nin belediyeye bağlı olarak hizmet vereceğini ifade eden Keskin, "Tam donanımlı merkezimizde maddi sıkıntı içinde olan vatandaşımıza sağlık hizmeti vermeye devam edeceğiz" dedi. 

Yöndem de Başkan Keskin'e teşekkür ederek, Yıldırım ilçesinde eksik olan hizmet binası sıkıntısının tamamlanacağını ifade etti. Kurumlar arası iletişimin önemine değinen Yöndem, devredilen sağlık ocakları hizmet binalarından ötürü memnun olduklarını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2008 Pazartesi 14:56:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?