7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Belediyeden Yeniceabat'a meydan

Bursa'da Osmangazi Belediyesi tarafından Yeniceabat'a yaptırılan meydan düzenlemesi ve çocuk parkı düzenlenen törenle hizmete açıldı. 

Osmangazi Belediyesi her mahalleye bir meydan sloganıyla başlattığı çalışmalar çerçevesinde bir meydan da Yeniceabat'a Mahallesi'ne kazandırdı. Osmangazi Belediyesi'nin 2004 yılında açılışını gerçekleştirdiği hizmet binasının çevresinde oluşturulan meydan ve çocuk parkının açılışı çok sayıda davetlinin katıldığı renkli bir törene sahne oldu. Açılışta Bursa Eski Milletvekili Faruk Ambarcıoğlu, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Osmangazi Belediyesi Eski başkanları Erhan Keleşoğlu, Basri Sönmez, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Tahsin Kara, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar hazır bulundu. 

Osmangazi Belediyesi'nin kamulaştırarak gerçekleştirdiği çalışmalardan biri olan Yeniceabat Meydanı ve çocuk parkı, 3 parselde toplam bin metrekarelik alanın kamulaştırılmasıyla gerçekleştirildi. 3 parselin kamulaştırması toplam 150 bin YTL'ye mal oldu. Yeniceabat Meydanı 320 metrekare yeşil alan, 380 metrekare yürüyüş yolu, 220 metrekare beton parke döşenmiş alan ve 241 metrekare çocuk oyun alanından oluşuyor. Çocuk oyun alanında kullanılan ahşap oyun grupları, modern olduğu kadar sağlıklı yapısıyla çocuklara eğlenme imkanı sunuyor. Geleneksel dokuları yansıtan çeşme ise meydanı süsleyen unsurların başında geliyor. Meydan düzenlemesi ve park inşaatının maliyeti ise 112 bin YTL oldu.
Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Altepe, "Mahallelerimizin gelişme sürecini başlatmak için meydan projelerini önemsiyoruz. Bu yüzden 'her mahalleye bir meydan' sloganıyla başlattığımız çalışmalarımızda 16. meydanımızı açmış olduk. Yeniceabat Mahallesi, göreve geldiğimizde açılışını gerçekleştirdiğimiz hizmet binasıyla birlikte hizmetlerimizle ilk tanışan mahallemiz olmuştu. Şimdi de yürütülen kamulaştırma çalışmaları sonucu elde edilen alana bölgeye yakışan bir meydan ve çocuk parkı kazandırdık. Meyve bahçeleriyle, yeşil dokusuyla kentin gözde mekanlarından biri olan Yeniceabat, meydan düzenlemesiyle ve çocuk parkıyla daha da zenginleşti" diye konuştu. 

Açılış sonrası Başkan Altepe ve AK Parti Osmangazi İlçe Teşkilatı Başkanı Tahsin Kara, parkta salıncaklara binen çocukları sallayarak, mutluluklarına ortak oldu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2008 Salı 15:51:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?