8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Belediyenin 2009 bütçesi 51 bin YTL

İnegöl Belediyesi'nin 2009 yılı bütçesi 51 milyon YTL olarak belirlendi.

İnegöl Belediyesi Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda incelendikten sonra mecliste oylanarak kabul edilen tahmini bütçenin 51 bin YTL olduğu bildirildi. Bütçe hakkında bilgi veren Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Ecertaş, "Tahmini bütçe ile ilgili çalışmalarımızı komisyon üyeleri ile birlikte tamamladık. 2009 bütçesini 51 milyon YTL olarak bağladık. Su, emlak, kira, reklam - ilan, hafta sonu tatili ile ilgili artış yok. Çeltikçi köyü ile Akhisar ve Huzur mahallesinde abone çalışmaları devam ediyor. 2009 da su satışında bir miktar daha artış olacak. 2008 yılı bütçemiz 48 milyon YTL idi ve yüzde 100 oranında gerçekleştiyor. 2009 yılı bütçemiz ise 51 milyon YTL ye çıktı. Aradaki fark İller Bankasından gelen payla alakalıdır" dedi.

Bütçe üzerine söz alan Belediye Meclis Üyesi Müfit Besler ise, "Su yatırım ile ilgili bir proje dününülüyor mu? İnegöl'ün kullandığı aynı sudan Akhisar ve Huzur mahallelerine de vereceğiz. Bu günkü kaynaklardan başka kaynak bulmalıyız. Kaynaklar yeterli olmayacağıdan dolayı kaynak sorunum var. Kaynak bulunmazsa sürekli olarak su sıkıntısı çekeceğiz" dedi.

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise konuşmasında, " Su ile alakalı 3 milyon YTL yatırım payı var. Yaz aylarında 2-3 ay sıkıntımız var. Kış aylarında ise sularımız yarısına yakını boşa gidiyor. Akhisar vea Huzur mahalleleri köy statüsünden gelmeleri sebebiyle kuyu suyu içmektedirler. Yeni kaynak aradık, bulduk. Kış aylarında 150 - 200 litre olan su, yaz aylarında 2-3 litreye düşüyor. Bazen de tamamen kuruyor. Su konusunda en etkili çözüm barajdır. Yıllık 4 milyon metreküp suya ihtiyacımız var. Yenice, Cerrah, Yeni İnegöl, Akhisar ve Huzur mahallesi bölgelerini kapsamak üzere 40 milyon metreküplük keşif hazırlattık. Baraj la alakalı belirlenmiş beş yer var. Seçim beyannamesinde de baraj programı hazırlanmış durumdadır. Kentin su ile ilgili geleceği için en profesyonel çözüm, barajdır" dedi.

Konuşmaların ardından yapılan oylamada İnegöl Belediyesi'nin 2009 yılı bütçesi 51milyon YTL olarak onaylandı. Aralık ayı meclis toplantısında oylanan 2009 yılı tahmini mali gelir gider bütçe taslağı, iki meclis üyesinin ret oyuna karşılık kabul edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2008 Çarşamba 15:11:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?