7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Berberde kabak tatlisi keyfi

"Toros Canavarı" isimli tiyatro oyununu sahnelemek için Bursa'ya gelen ünlü komedyen ve tiyatrocu Levent Kırca, oyun öncesi esnaf berberinde tıraş olup kabak tatlısı yedi.


Ünlü komedyen Levent Kırca, Tayyare Kültür Merkezi'nde sahnelenen oyun öncesi tıraş olmak için Gümüşçeken Caddesi arkasındaki Çavdar Berber dükkanına gitti. Saçlarını kestiren Kırca'ya hizmet etmek isteyen mahalle esnafı seferber oldu. Sokakta bulunan bir tatlıcı, Levent Kırca'nın kabak tatlısı istemesi üzerine hemen ikramını getirdi. Tıraşa 5 dakika ara verip kabak tatlısını yiyen Kırca, "Herif tatlıyı ne götürdü" diye espri yapınca berberdeki vatandaşlar gülmekten kırıldı.


Tatlıcının hemen sonrasında ise devreye sokakta bulunan bir şapkacı girdi. Şapkacı, Kırca'ya getirdiği değişik şapkaları hediye etmek istedi. Usta tiyatrocu, bir tane şapkayı beğenerek hediyeyi kabul etti. Mahallenin kasabı, lokantacısı ise berberin kapısının önünde bekledi. Berberde çalışan kalfa ve çıraklar, Kırca ile resim çektirebilmek için birbirleriyle yarıştı. Kırca, berberde vatandaşlarla rakı muhabbeti de yaptı.


Berberden alkışlar arasında ayrılan Kırca, oyunun sahneleneceği Tayyare Kültür Merkezi'ne yürüyerek giderken çevredeki vatandaşlarla şakalaştı.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2008 Pazar 16:55:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
CANAN YORULMAZ IP: 78.176.176.xxx Tarih : 16.06.2008 11:27:24

kabak tatlısını bende çok severim. hele birde aydın usulü ince yaprak dilim olunca tadından yenilmez.ben aydında kabakçızade aybalım markasıyla yemiştim tadını hala unutamadım.