7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

BESOB ailesi bayramlaştı

Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin (BESOB) bayramlaşması, yerel yöneticilerle siyasi parti temsilcilerini bir araya getirdi. 

BESOB İşletmelerüstü Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen bayramlaşmada konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, kin ve nefretin arındığı ve hoşgörü ortamında demokrasiyi özümseyen uygar insanların bir araya gelebildiğini söyledi.
 
Farklı fikirleri benimseyen kişilerin aynı havayı solumasının siyaset adına önemli bir adım olduğunu ifade eden Başkan Şahin, konuşmasında Türkiye'nin geçmişte yaşadığı ekonomik kriz süreciyle bugünü karşılaştırdı. 2001 yılında çok ciddi kriz yaşandığına değinen Başkan Şahin, "Ülkede büyüme söz konusu. Dünyada sıkıntı var. ABD'de yaşanan sıkıntı mutlaka global etkileşimlerle ülkemizde de sıkıntı oluşturabilir. Ancak Türkiye, enflasyonun bir anda yükseldiği zor dönemleri geride bıraktı. Bugün Türkiye içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıyı eskisi gibi zorlanmadan atlatacaktır. Bu gemide hep beraber yaşıyoruz. Kimse gemi su alıp batsın istemez. Ancak sağduyulu ve pozitif bir yaklaşımla sıkıntılarımızı sağsalim aşabiliriz" dedi.
Başkan Şahin, Bursa'da yerel yönetimler bazında çok önemli çalışmalarla kentin çehresinin değiştiğini de sözlerine ekledi. Bursa'nın her güzel hizmeti hak ettiğini vurgulayan Şahin, Merinos Parkı'nın Ramazan Bayramı'nın ardından halkın kullanımına açılacağını, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nin de yaz aylarında hizmete başlayacağını müjdeledi. Hanlar Bölgesi projesinin Bursa'nın tarihi değerlerini gün yüzüne çıkaracağına işaret eden Başkan Şahin, "Ben yapamayacağım hiçbir işi anlatmam. Hanlar Bölgesi için meclis kararı çıktı, karar Bakanlar Kurulu'na sunuldu. Önümüzdeki dönemde bu projenin çalışmalarını gerçekleştireceğimize inanıyorum" diye konuştu. 

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, DP İl Başkanı Füsun Yaşar, Anavatan Partisi İl Başkanı Ahmet Kömbe ve MHP İl Başkanı Arif Demirören'in katıldığı bayramlaşmada konuşan BESOB Başkanı Arif Tak ise Bursa'da yerel yöneticilerin ve siyasi partilerin esnaf ve sanatkarlara destek verdiğini söyledi. Tak, "Çevremizdeki olumlu gelişmeler, esnaf ve sanatkarlarımızın yüzünü de güldürüyor. Sıkıntıların giderilmesi noktasında gereken çalışmalar da yapılıyor. Esnaf özellikle ekonomik anlamda çok sıkıntı çekti. Bundan sonra da bizler esnaf ve sanatkarlar olarak kendimizi her anlamda geliştirmeye devam edeceğiz. Küçük çaplı işletmeler en büyük sıkıntıyı çekenlerdir. Bu işletmelere de yardımcı olacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2008 Çarşamba 18:08:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?