8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

BESOB'tan protokole iftar yemeği

Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı (BESOB) Arif Tak, Yenişehir'de bulunan oda ve dernekler ile, Yenişehir Protokolü ve siyasi parti temsilcilerine bir iftar yemeği verdi. Yemeğe daire amirleri, bazı okul müdürleri ve Yenişehir'de faaliyet gösteren banka müdürleri dışında, AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı'da katıldı. 

İmren Izgara'da gerçekleşen İftar yemeğinde konuşan Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı (BESOB) Arif Tak, yönetim kurulu olarak bu yıl bir karar aldıklarını, iftar yemeklerini de bu yüzden verdiklerini ve iftar yemeklerini geleneksel olarak sürdürmek istediklerini söyledi. 

Yemeğe katılanlara teşekkür eden Arif Tak "Esnaf kardeşlerimizin durumunun iyi olmadığını görüyor ve biliyorum. Ancak bu sıkıntıların en kısa sürede biteceğini de umuyorum. Çünkü milletvekili arkadaşlarımız ile sık sık bu konuları konuşuyoruz. Onlar tüm iyi niyeti ve gayreti ile çalışıyor. Tam sıkıntıların geride kalacak. Tüm esnaf arkadaşlarımıza hayırlı işler diliyorum" diye konuştu. 

Milletvekili Sedat Kızılcıklı ise yaptığı konuşmada, "Yenişehir'de çok büyük işlere imza attık. Bunu teşkilatımızdaki arkadaşlarımız ile başardık. Şimdi Yenişehir'in önünde 2 büyük proje var. Birincisi fiziki olarak biten Boğazköy Barajı'nın su kanaletlerinin yapılması ve hayata geçmesi. Boğazköy Barajı'na bugüne kadar 150 milyon YTL harcandı. 50 milyon YTL'ye daha ihtiyaç var. İkinci büyük proje ise Bilecik Yolu Projesi. Bilindiği üzere bu proje ihale edilmişti. Ancak ihalede sonunda bazı problemler oluştu. Bu yüzden yer teslimi yapılamadı. En kısa zamanda bu problem aşılacak ve Yenişehir-Bilecik Yolu'na başlanacak" dedi. 

Kaymakam Azmi Çelik kısa konuşmasında, bu güzel geceyi organize eden ve birlikte olmaya vesile olanlara teşekkür ederek, müreffeh bir gelecek için çok çalışılması gerektiğini vurguladı ve bu müreffeh gelecek için esnafların önemine değindi.
Daha önce bir kongre için Yenişehir'e gelen ve esnaf sarayı için söz veren Arif Tak'a gönderme yapan Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil, "Arif Tak, bizlere bir sözünü yenilemeye geldi. Bilindiği gibi Arif Başkanımız burada bir kongreye katılmış ve arsa tahsis edildiği taktirde esnaf sarayı yapacağına söz vermişti. O sözün tekrarını istiyoruz" diye konuşunca, Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı (BESOB) Arif Tak da bu konuşmaya karşılık "İnegöl'de esnaf sarayını yaptık. Şimdi sırada Mustafakemalpaşa ve Karacabey var. Onların ardından Yenişehir'e esnaf sarayı yapacağız" dedi. Ancak Tak'ın bu konuşması yemeğe katılanları pek memnun etmedi.

Tayfun Sırman / Yenişehir KENTHABER
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2008 Cumartesi 16:42:25
Güncelleme :20 Eylül 2008 Cumartesi 16:52:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?