7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Best Buy’ı Bursa’ya götürüyor

Hollandalı alışveriş merkezi yatırımcısı Corio, ABD’li elektronik devi Best Buy’ı Maya Holding ile stratejik ortak olarak Bursa’da gerçekleştirdiği Anatolium Bursa’ya götürüyor. 210 milyon dolarlık projenin ana kiracıları arasında Best Buy’ın yanısıra Avrupalı bir yapı market de bulunuyor.

TÜRKİYE pazarına girmeye hazırlanan elektronik devi ABD’li Best Buy, Maya Holding ve Hollandalı Corio’nun Bursa’da gerçekleştirdiği Anatolium Bursa projesinin ana kiracıları arasına girdi. Bugüne kadar Türkiye’de herhangi bir mağaza açmamış Avrupalı bir yapı markete de ev sahipliği yapacak olan Anatolium Bursa 210 milyon dolara mal olacak. 80 bin metrekare kiralanabilir alanlı Anatolium Bursa’nın İkea’yı barındıran ilk etabı bu yılın ilk çeyreğinde, kalan bölümü ise 2009’un son çeyreğinde tamamlanmış olacak.

Corio tamamını alacak

İnşaat yatırımını gerçekleştiren Maya Holding projenin finansmanının yüzde 35’ini öz kaynaklarıyla karşılayacak. Proje tamamlanıp hayata geçtikten sonra da Anatolium Bursa’yı o günkü kiralara göre belirlenecek bir değer üzerinden Corio’ya satacak. Corio, bu alışveriş merkezinin yüzde 100 pay ile tek sahibi konumuna geçecek. 2 bin 500 araç kapasiteli kapalı ve açık otoparkı bulunacak olan Anatolium Bursa alışveriş merkezinin 24 bin 500 metrekarisi İKEA’ya, 8 bin 591 metrekaresi Carrefour’a, 10 bin metrekaresi ise adı açıklamayan Avrupalı bir yapı markete ev sahipliği yapacak.

Kirada yüzde 60 garantilendi

Marka karması ve kiralama çalışmalarının iki grubun ortak çalışması ile gerçekleştirileceği proje Bursa-İstanbul yolu üzerinde gerçekleştirilecek. 200 mağazadan oluşan projede tekstil, gıda, foodcourt, eğlence ve benzeri markalar bölgeler halinde konumlandırılarak kullanım kolaylığı sağlanacak. Mimari projesi, Portekizli CPU Retail Architects tarafından hazırlanan Anatolium Bursa Alışveriş Merkezi’nde, kiralanabilir alanların yüzde 60’ını sözleşme ile garanti altına alan Maya Anatolium projesini Türkiye’nin değişik şehirlerinde de az ve öz sayıda da olsa açmayı planlıyor.

15 yılı düşünüyoruz

2010 yılına kadar 400 bin metrekarelik kiralanabilir alan hedeflediklerini söyleyen Corio bu proje ile ilk kez bir Ikea mağazasının yönetimini almış olacak. Krizlerin uzun vadeli bakışlarını etkilemediğine dikkat çeken Corio Türkiye İcra Kurulu Başkanı Koray Özgül, "Biz 15 yıl sonrasını düşünerek planlıyoruz. Türkiye’nin tarihinde krizler var ama iyi zamanları da var. Biz, ülkeye ve lokasyona inanarak iş yapıyoruz. Amacımız Türkiye’ye yeni perakendecileri getirmek. Toplam gelirlerimizin yüzde 20’sini Türkiye’deki yatırımlardan bekliyoruz" dedi.

Yatırım kararı güven göstergesi

GELİŞMİŞ ve gelişmekte olan ülkeleri etkisi altına alan global kriz ortamında yatırım kararının somut bir güven göstergesi olduğunu belirten Maya Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özsüer, "Türkiye’nin genç ve dinamik nüfusu ile hedeflerini gerçekleştireceğini biliyoruz. 1949 yılından bu yana içinde olduğumuz gayrimenkul gelilştirme işini türkiye’nin farklı illerinde hayata geçireceğimiz projelerle sürdüreceğiz" dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2008 Çarşamba 16:05:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?