7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

'Beyaz cennet’ Allah'a emanet !

‘Türkiye'nin en modern kayak tesislerine sahip Uludağ'da olası yangına müdahale için otelcilerin aldığı itfaiye aracı var, ancak personeli yok.

SSK tarafından yaptırılan sağlık ocağının kapanması, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin bu sezon Sakıp Sabancı Tıp Merkezi'ne hekim ve sağlık personeli göndermemesi, otel sahiplerini ve tatilcileri zorda bıraktı. Yaralı ve ağır hastaların Bursa'ya gitmelerinin zorunlu olduğu Uludağ'da, olası yangına ilk müdahaleyi ise 20 dakika uzaklıkta bulunan Kirazlı Beldesi'ne ait sadece iki itfaiye aracı yapabilecek.

Kayakseverlerin ‘Beyaz Cennet’ dedği Uludağ'da yangına karşı ilk müdahaleyi yapacak ne bir itfaiye ne de olası yaralanma veya ciddi hastalıklar karşısında tatilcilerin gidebileceği tam donanımlı sağlık kuruluşu bulunuyor. Toplam 16 otel ve 16 misafirhaneye ev sahipliği yapan Uludağ'da işletme sahiplerinin satın aldığı itfaiye aracı, personel bulunmadığı için çalıştırılamıyor.

Uludağ'da olası yangına Kirazlı Belediyesi bünyesinde bulunan 2 itfaiye aracı en erken 20 dakika sonra müdahale edebilecek. Beyaz cennette daha önce günün 24 saati açık tutulan, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi görevlilerinin hizmet verdiği Sakıp Sabancı Tıp Merkezi, Tıp Fakültesi'nin uzman hekim ve personel göndermemesi sonucu bu yıl ilk kez kapatıldı. Buna Çekirge Devlet Hastanesi bünyesinde bulunan sağlık ocağının hasta kabul etmemesi eklenince yaralılar ya özel bir hastanenin sağlık kabinine veya Bursa'ya götürülecek. Uludağ'da Sağlık Bakanlığı tarafından günün 08.30- 16.30 saatleri arasında hazır bekletilen ambulans da mesai saati sonunda Bursa'ya dönüyor.

HİZMET İSTİYORUZ ALAMIYORUZ

Uludağ Otelciler Birliğil Başkanı Serdar Yazıcı, beyaz cennete yaşanan ilgisizliğin tehlikeli boyuta geldiğini söyledi. Sabancı Tıp Merkezi'nin donanımını yapmalarına rağmen Tıp Fakültesi'nin sağlık hizmeti vermeyince kapatmayı tercih ettiklerini açıklayan Yazıcı, “İtfaiye aracı aldık. Aracı çalıştırmak için normalde belediye bize personel tahsis etmek zorunda. Yaptığımız tüm başvurular sonuçsuz kalıyor. Dolaysıyla itfaiye aracı da hiçbir işe yaramıyor. SSK için sağlık ocağı açtık, burayı kullanmıyorlar. Ne yapacağımızı şaşırdık. Yeni yıl için hareketlilik yaşanıyor. Ama gerçek ortada. Sesimizi duyuramıyoruz” dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2008 Pazar 14:04:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Evren Atabek IP: 85.100.174.xxx Tarih : 28.12.2008 15:56:47

Allah'a emanet değil, Neye Emanet? Yazıda da belirtildiği gibi yeni sosyal devlet olma yolunda ÖZEL HASTANE kabinine sağlık sistemi emanettir. Bu hizmetten yararlanırken müdahaleyi yapacak olan ÖZEL insanları bulundurulduğu açıkca yazıda belirtilmiş. Kırmızı çizgilerle içki satışı yapmaya çalışan belediye ve mensup olduğu parti niye "kafirlere" hizmet götürmek için yarışsın ki! Mahhalle baskını yaşayanlar onlar mı ki? Son düzenleme ile Bursa Büyükşehir Belediyesi hudutuna giren ve hizmet planlaması yapması gereken belediye ile görüşmeler yapılmadı mı? Sonuçu ne oldu acaba?