8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Bienal heyecanı başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin dünyanın 6., Türkiye'nin ilk Karikatür Bienali kapsamında düzenlenen İnsan Hakları konulu Uluslararası Karikatür Yarışması, çizgi ustalarını Bursa'da buluşturdu. 

BURFAŞ tarafından organize edilen 'II. Uluslararası Bursa Karikatür Yarışması'nın jüri toplantısı, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı. Dünyaca ünlü karikatür sanatçılarının yer aldığı jüri, titiz değerlendirmelerin ardından dünyanın 47 ülkesinden gelen 620 eser arasında seçim yaptı. Birinciliği, yarışmaya İzmir'den katılan sanatçı Eray Özbek'in kazandığı ve Romanyalı karikatürist George Lıcurıcı de ikinci olduğu yarışmanın ödül töreni ise 10 Ekim Cuma günü yapılacak ve yarışmaya katılan eserler Tayyare Kültür Merkezi'nde sergilenecek. 'II. Uluslararası Bursa Karikatür Yarışması'nın jüri üyeleri, toplantının ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından Mudanya'daki Otantik Otel'de verilen yemekte yorgunluklarını attı. Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Recai Ekmekçi, gecede yaptığı konuşmada dünyanın farklı ülkelerinden gelerek yarışmaya renk katan sanatçıları Bursa'da ağırlamanın gurur verdiğini söyledi. Ekmekçi, "Sizlerle bir arada olmak ve dünyanın en önemli sorunlarından 'İnsan Hakları' konusuna İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin 60. yıldönümünde dikkat çekmek bizim için önemliydi. Sizlerin desteğini de yanımızda görmek bizleri gururlandırdı" dedi. 

Ekmekçi, Türkiye'de bir ilke imza atılarak geçen yıl ilki düzenlenen Uluslararası Karikatür Bienali'nin ikincisini gelecek yıl düzenleyeceklerini belirterek, "Geçtiğimiz yıl ilk kez hayata geçirilen Uluslararası Karikatür Bienali, iki yılda bir, karikatür yarışması ise her yıl tekrarlanıyor. Bu yıl karikatür yarışmamızın ikincisini gerçekleştiriyoruz" diye konuştu. 

Başkanvekili Ekmekçi, Bursa'ya dair armağanlar verdiği jüri üyelerinden, geçen yıl yapılan 'Mavi Altın: Su' konulu yarışmada birinci olarak bu yıl jüri onursal başkanlığına seçilen Agim Sulaj'a, "Geçtiğimiz sene birinci olduğunuz yarışmada su sorununa dikkat çekmiştik. Bursa, bu yıl susuzluk yaşamadı. Bu yıl da yarışmada insan haklarını konu aldık. Umuyoruz ki dünyadaki en önemli sıkıntılardan insan hakları da sorun olmaktan çıkar" dedi. 

Dünya Karikatürcüler Birliği (FECO) Başkanı Marlene Pohle, FECO Başkan Yardımcısı İzel Rozental, Bulgaristan Gabrovo Mizah Evi Müdürü Tatyana Tsankova, usta karikatürist Agim Sulaj, Kübalı çizgi ustası Aristides Hernandez Esteban Guerrero (Ares) ve FECO Japonya Başkanı Nori Yamanoı'nın katıldığı yemekte, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanı Fahreddin Yıldırım da jüri üyelerine Bursa'yı tanıtan armağanlar verdi. BURFAŞ Genel Müdürü İbrahim Er ise konuklarına Türk Bayrağı rozeti taktı.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2008 Pazar 12:07:52
Güncelleme :14 Eylül 2008 Pazar 12:13:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?