7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Bilimin ışığı Yıldırım'da yanacak

Yıldırım Belediyesi örnek bir projeye imza atıyor. Yıldırım Belediyesi tarafından yapılacak olan ve Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devredilecek olan ‘Çocuk Eğitim ve Bilim Merkezi’nin temeli 3 Ağustos Pazar günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik tarafından atılacak. 

Merkezde deney atölyeleri, sergi salonları, fuayeler, kafeteryalar, kütüphane, konferans salonu, çok amaçlı salonlar yer alacak. 

"Bilimin ışığı Yıldırım’da yanacak" diyen Belediye Başkanı Özgen Keskin, “Çocuk Eğitim ve Bilim Merkezi tüm Bursa’mıza hizmet verecek. Gençlerimiz teorik olarak öğrendiklerini pratikte görme imkanına kavuşacaklar. Sözgelimi, görsel manada bir yanar dağın nasıl lav püskürteceğini bu merkezde gözlemleyip ufuklarını genişletecekler ya da bir baraj maketinin düğmesine bastığında suyun nasıl enerji ürettiğini bire bir görecekler. Tüm okullarımıza hizmet verecek olan merkezimiz ile Yıldırım’ın ve Bursa’mızın eğitim çıtası yükselecektir” diye konuştu. 

Keskin, "Eğitime verdiğimiz destek açık. 19 okul arsası ürettik. Okullaşma oranını yükselttik. Burslar-kursların yanı sıra YIL-MEK ile on binlerce insanımıza ücretsiz meslek edindirdik. Tarihimizden bir iz olan İpekçilik Tohum Mektebi’nin restorasyonunu yaparak gelecek nesillere taşıyacağız. Eğitim dünyanın vazgeçilmezi düşüncesinden hareketle ilçemizi her konuda olduğu gibi bu konuda da bir numara yapmayı amaçladık ve başarıyoruz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2008 Cuma 12:39:07
Güncelleme :1 Ağustos 2008 Cuma 12:41:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?