7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Bilirkişiler törenle yemin etti

Bursa Adli Yargı ve Adalet Komisyonu'na bilirkişi olabilmek için yaptıkları müracaatları kabul edilen ve her biri kendi alanında uzman olan 236 kişi, törenle yemin ederek göreve başladı. 

Bursa Adalet Sarayı konferans salonunda Başsavcı Ahmet Er'in de katıldığı yemin törenin açılış konuşmasını yapan Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa Necati Türe, bilirkişilerin, çözümü uzmanlık veya özel bilgi birikimi gerektiren hallerde oy ve görüşüne başvurulan kişi veya kuruluş olduğunu hatırlatak, "Bilirkişiler, bilim ve tekniğin gereklerini yerine getirmek, yürürlükteki mevzuatlara uymak, dürüstlüğü ve güveni hakim kılmakla görevlidirler" dedi. 

Tütün teknolojisinden güzellik uzmanına kadar 48 farklı meslek grubundan bilirkişilik için müracaat edilirken, en fazla başvuruların imar ve inşaat alanında olması dikkat çekti. 236 kişinin katıldığı yemin töreninde, en fazla bilirkişilik başvurusu 22 kişiyle imar ve inşaat alanında oldu. Bunu takip eden meslek grupları ise asayiş, öğretmenlik, orman mühendisliği, trafik ve diğer mühendislikler oldu. Farklı meslek grupları arasında güzellik uzmanı, sigortacı, pazarlamacı lojistik ve tütün teknolojileri yer aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 14:55:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?