8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Bir ailenin asansör komedisi

Bursa'da  pikniğe gitmek isteyen aile alt geçitten karşıya geçmek isterken engelliler için yapılan ve en fazla iki kişinin bineceği asansöre beş kişi birden dolunca mahsur kaldılar. Sıcak ve havasızlıktan rahatsız olan aile bir saat sonra kurtarılabildi. Asansörden çıkınca baygınlık geçiren aileye ilk müdahaleyi 112 Sağlık ekipleri yaptı.


Merkez Osmangazi ilçesi Altınova Mahallesi'nde oturan Bilal Bayır (55), bu sabah saatlerinde eşi Merhaba (51), kızları Ayşe Soydan (37), Fatma Esen (33) ve Leyla Bayır (26) ile piknik yapmak için Soğanlı Parkı'na gitmek üzere yola çıktılar. Saat 10.00'da Soğanlı Kavşağı'na gelen aile, alt geçitten karşıya geçmek için yürüme yerine en fazla iki kişinin bindiği engelliler için yapılan asansöre binince mahsur kaldılar. Çalışan asansör bir anda bozulunca paniğe kapılan aile 155 Polis İmdat ve 110 İtfaiye'den yardım istediler. Sıcak ve havasızlıktan rahatsızlık geçiren aile yaklaşık bir saat süren uğraş sonucu kurtarıldılar. Asansörden çıkınca baygınlık geçiren aileye ilk müdahaleyi 112 Acil Servis ekipleri yaptı. Tansiyonları ölçülen sakinleştirilen yüzleri yıkatılan aile bir süre bekledikten sonra piknik yapmak üzere tekrar Soğanlı Parkı'na gittiler.



Olaya tanık olan vatandaşların, "Acaba hangileri engelli !" diyerek espri yaptığı olay sonrası itfaiye ve polis ekipleri, Bayır ailesine bu asansöre sadece engellilerin bineceğini hatırlattılar.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2008 Pazar 14:42:00
Güncelleme :24 Ağustos 2008 Pazar 17:50:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?