7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

'Bir Meslek Bir Ekmek Projesi'

Orhangazi Yerel Gündem 21 ve Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Filli Boya’nın sponsorluğunda gerçekleştirilen 'Bir Meslek Bir Ekmek Projesi’nde sona gelindi. Kursu başarıyla bitiren 20 boya ustası sertifikasını aldı. 

Orhangazi’de 20 kişi boyacılık konusunda 8 aylık bir eğitime tabi tutuldu. Projenin son aşamasında belirlenen 20 yardıma muhtaç ailenin evlerinin de uygulamalı derslerde boyandığı projenin sertifika töreni Belediye Nikah Salonu’nda yapıldı. YG 21 Genel Sekreteri Kenan Özkan, işsizlik meselesinin büyük problemlerin başında geldiğini belirterek, bu projenin de özellikle işsizliğin engellenmesi için model bir proje olduğunu dile getirdi. Özkan, proje çerçevesinde aynı zamanda yerel yoksullukla mücadele modeli oluşturmaya çalışıldığını dile getirerek, "İşten çıkarılmış veya vasıfsız elemanları istihdam etmenin başlıca yolu onları mesleki eğitime tabi tutmaktır. Günümüzde en kolay öğrenilen ve masrafsız olarak da bilinen mesleklerin başında ise “ev dekorasyonu” gelmektedir. Proje kapsamında işten atılmış veya vasıfsız 20 elemana uzman eğitimcilerle uygulamalı bir eğitim verilerek piyasada aranan kalifiye eleman statüsünü kazandırılmıştır. Uygulama alanı olarak da tespit edilen 20 ihtiyaç sahibi ailenin evi boyanmıştır. Bu vesile ile sosyal bir dayanışma örneği de sergilenerek 20 aile maddi külfetten kurtulmuştur dedi. 

Filli Boya’nın Genel Müdür Yardımcısı Demirkan Barlas da, böyle bir projeye destek oldukları için mutlu olduklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 13:50:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?