7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Birincilik için tekerlek çevirdiler

Bursa Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21 tarafından '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen tekerlekli sandalye yarışması, azim ve mücadelenin tüm engelleri aşabileceğin bir kez daha gözler önüne serdi. 

Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21 Genel Sekreterliği tarafından Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' sebebiyle tekerlekli sandalye yarışması düzenlendi. Bursa'da 1997 yılından bu yana faaliyet gösteren Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21 Engelliler Meclisi üyelerinin yanı sıra engelli olmayan vatandaşlar da yarışmaya katılarak, bir anlık da olsa engelli vatandaşların sıkıntılarını paylaştı. Engellilerin sosyal yaşamda daha aktif yer almalarını sağlamak adına çalışmalarını sürdüren grup üyelerine, Yerel Gündem 21 üyeleri de alkış ve tezahüratlarıyla destek verdi. 

Keyifli yarışmada şampiyonluk için tekerlek çeviren yarışmacılardan Hayrettin Özdemir birinciliği hak etti. Özdemir'e katılım belgesini, Bursa eski milletvekili Faruk Ambarcıoğlu takdim etti. Yarışmada Kemal Arpalıer ikinci, Gökçe Değirmencioğlu üçüncü ve Beyhan Erdoğan da dördüncü oldu. Yarışmada dereceye girenlere, Yerel Gündem 21 tarafından kitap armağan edildi. Ödül töreninin ardından Kemal Arpalıer, kaykayıyla özel bir gösteri yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 19:57:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?