7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Borcunu ödeyemeyince çatıya çıktı

Bursa'da 8 bin YTL'lik kredi kartı borcunu ödeyemediği için 6 katlı binanın çatısına çıkan 3 çocuk babası, itfaiye ve polis ekiplerini alarma geçirdi. Zaman zaman kendisini çatından sarkıtan işçi, Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'le yaptığı telefonda görüşmesinin ardından çatından indi. 

Edinilen bilgiye göre, olay 14:45 sıralarında Atatürk Caddesi üzerinde bulunan 6 katlı Tabakgil İşhanı'nın çatısında meydana geldi. Merdiven boşluğundaki cama tırmanarak çatıya çıkan 3 çocuk babası Bayram Saçıkara, kendini çatıdan aşağı sarkıtarak intihar edeceğini söyledi.Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ve itfaiye ekipleri, işçinin atlama ihtimali üzerine hava yastığı açtı. Ani davranışlarıyla yürekleri ağızlara getiren Saçıkara, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ile görüşmek istediğini söyledi. Çevredeki yüzlerce insana korku dolu dakikalar yaşatan Saçıkara'nın bu isteği üzerine harekete geçen polis ve itfaiye ekipleri şahsı telefonda Belediye Başkanı Hikmet Şahin'le görüştürdü. Basın mensuplarını da çatıya davet edip yetkililerden söz vermesini sağlayan Saçıkara, 8 bin YTL borcunun ödenmesi için Şahin'den söz alınca eylemine son verdi. 

Saçıkara, " Ben 50 bin YTL ev kredisi çektim. 2 bin YTL maaş alıyordum. Ancak yıllardır ödememe rağmen borcu bir türlü bitiremedim. Borcumu bitirmek için 15 yıllık memurluk hayatıma son verdim. Yine de bitmedi. 8 bin YTL borcum kaldı. Ancak bir türlü bitiremiyorum" dedi. 

Polis tarafından gözaltına alınan Kaşıkara, çatıdan indirilirken bazı vatandaşlar alkış tutarken, bazı vatandaşlar ise şahsı yuhaladı.

.
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2008 Cuma 09:53:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?